The Atlantic Trio op 14 december 2013 in Hardegarijp

Huiskamerconcert zaterdag 14 december 2013

The Atlantic Trio: MUZIKALE JUWEELTJES

Atlantic Contact IMG_1298

Waarde muziekvrienden,

Met groot genoegen nodigen wij u uit voor het huisconcert van The Atlantic Trio op zaterdag 14 december aanstaande. Het trio, een samenspel van cello, piano en viool, speelt niet alleen bekende topstukken, maar brengt ook ‘bijna vergeten’ muzikale juweeltjes ten gehore.

‘Gloedvol en virtuoos’. Superlatieven vallen The Atlantic Trio met de regelmaat van de klok ten deel. De vele optredens en tournees in binnen- en buitenland blijken stuk voor stuk een belevenis.
De Kunstkring is dan ook in grote verwachting van de klanken van dit trio dat bestaat uit Bas Verheijden (piano), Janneke van Prooijen (viool) en Ansfried Plat (cello). Muziek van onder andere Paul Juon zal muzikaal licht brengen in deze donkere decembermaand.

Het muzikale programma:
. Haydn Trio Hoboken XV; No 27 in C
. Tchaikovsky Andante Opus 44
. Paul Juon Suite Opus 89
. Schubert Trio No 1 Opus 99 in Bes

Het complete programma vindt u hier.

Datum:zaterdag 14 december 2013
Plaats: Koaikamp 59, Hurdegaryp
Aanvang:20:00 uur, vanaf 19:30 uur bent u van harte welkom
Entree:€ 16,50 p.p. inclusief een drankje in de pauze

Reserveren:
U kunt reserveren door een mail te versturen naar: reserveren@kunstkringhardegarijp.nl, door middel van de link: www.kunstkringhardegarijp.nl of telefonisch op 0511-43 13 38 (Bij geen gehoor kunt u op de voice-mail uw reservering inspreken).

De plaatsen betaalt u, graag gepast, bij de entree van de concertlocatie.

Wij wijzen u erop dat gereserveerde plaatsen tot uiterlijk 1 week voor het concert kosteloos geannuleerd kunnen worden.

Na het concert bent u van harte uitgenodigd om met elkaar en de pianist na te genieten van de opgedane impressies en deze, onder het genot van een glas wijn, te delen met elkaar. De vleugel zal dan zeer waarschijnlijk niet onaangeroerd blijven…

Meer informatie over ‘The Atlantic Trio’ kunt u vinden op onze website of www.atlantictrio.com

Graag ontmoeten wij u op 14 december!!!

Met vriendelijke, muzikale en vreugdevolle groet,

De Muzische Commissie

The Atlantic Trio:
The Atlantic Trio heeft een missie die bestaat uit het muzikaal ten gehore brengen van bijna vergeten muziekstukken die zijzelf als ‘juweeltjes’ beschouwen.
Alhoewel de leden afzonderlijk al jaren hun sporen in de klassieke muziekwereld hebben verdiend, volgden zij gezamenlijk masterclasses bij het befaamde Altenberg Trio in Wien. De jaren erna speelde het trio met meerdere gezelschapen samen zoals het Parkanyi Kwartet. De Pers is lovend over dit trio, dat niet alleen in Nederland, maar ook tournees in Curacao, Aruba en Noorwegen maakte.

Piano – Bas Verheijden
Verheijden studeerde af bij Jan Wijn en bekwaamde zich verder aan de Accademia Pianistica incontri col Maestro in Imola (Bologna/Italië).
We kennen de pianist van een bijzondere Avro documentaire over zijn masterclasses bij Maria Joao Pires. Alsook van een live-cd van het slotconcert in het concertgebouw na veertien avonden Rachmaninovs Derde Pianoconcert ten gehore te hebben gebracht.

Viool – Janneke van Prooijen
Van Prooijen studeerde bij Jaring Walta en Ilya Grubert en volgde masterclasses bij Herman Krebbers. Ze specialiseerde zich in kamermuziek en is onder andere aanvoerder van het Wereldorkest. Ze maakte deel uit van verschillende gezelschappen waaronder het Attacca Ensemble.

Cello – Ansfried Plat
Na het Gronings conservatorium rondde Plat zijn studie af aan het Haags Koninklijk conservatorium. Inmiddels is hij alweer jaren verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest en is tevens als solist actief.

Dit bericht is geplaatst in Concerten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie