Hristo Petroff op 24 augustus 2013 in Suwâld

Zomeravondconcert zaterdag 24 augustus 2013

Waarde muziekvrienden,

Het is ons een waar genoegen u uit te nodigen voor het ZOMERAVONDCONCERT op zaterdag 24 augustus a.s.
De Bulgaarse pianist Hristo Petroff zal werken van Liszt en Chopin ten gehore brengen. Met mooi weer zitten wij in de buitenlucht, bij minder mooi weer zitten wij onder dak, beide keren aan de Kerkbuurt in Suwâld.

Hristo Petroff

Hristo Petrov is geboren op 13 januari 1988 in Bulgarije. De Bachelor opleiding heeft Hristo aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen afgerond bij T. Poddubnaya en Paul Komen. In juni 2013 is Hristo cum laude geslaagd voor zijn ‘Master of Music ‘ aan het Utrecht’s Conservatorium bij Klara Wurtz. In de bijgevoegde CV treft u meer informatie over hem aan.

U bent van harte welkom bij Hans & Carola van Woerden die hun prachtig gelegen tuin graag voor dit concert ter beschikking stellen. Vanuit de tuin hebben wij uitzicht over de weilanden.
Aangezien het concert in de buitenlucht plaatsheeft, is het raadzaam iets warms mee te nemen als het in de avond wat frisser wordt.

Datum: zaterdag 24 augustus 2013
Plaats: Kerkbuurt 57 – Suwâld
Aanvang: 20:00 uur, vanaf 19:30 uur bent u van harte welkom
Entree: € 16,50 p.p. inclusief een drankje in de pauze
Reserveringen: U kunt reserveren door een mail te versturen naar: reserveren@kunstkringhardegarijp.nl, door middel van de link: www.kunstkringhardegarijp.nl of via telefoonnummer 0511- 43 13 38 (Bij geen gehoor kunt u op de voice-mail uw reservering inspreken)

De plaatsen betaalt u, graag gepast, bij de entree van de concertlocatie.
Wij wijzen u erop dat gereserveerde plaatsen tot 1 week voor het concert kosteloos geannuleerd kunnen worden.

Na het concert bent u van harte uitgenodigd om met elkaar en de pianist na te genieten van de opgedane impressies en deze, onder het genot van een glas wijn, te delen met elkaar. De vleugel zal dan zeer waarschijnlijk niet onaangeroerd blijven…

Graag ontmoeten wij u op 24 augustus!!!

Met vriendelijke, muzikale en vreugdevolle groet,

De Muzische Commissie

 

korte CV Hristo Petrov:

Hristo Petrov is geboren op 13 januari 1988 in Bulgarije. Op zevenjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen. Op veertienjarige leeftijd werd Hristo aangenomen op de middelbare muziekschool in Pleven met als piano docente Antoaneta Vodenicharova.
Hij gaf regelmatig concerten georganiseerd door zijn school en woonplaats. Hij heeft het 2e pianoconcert van Saint-Saëns uitgevoerd met het Filharmonisch orkest van Pleven.
Hristo heeft vele masterclasses gevolgd bij o.a: Milena Mollova, Atanas Kurtev, Victor Chuchkov, Tamara Poddubnaya, Ilona Timchenko, Sally Pinkas, Evan Hirsch, Jan Wijn, Vladimir Trop, Frank Glazer, Pascal Devoyon, Arcadi Volodos.
Hij heeft prijzen gewonnen bij nationale en internationale concoursen in Bulgarije, waaronder: ‘Svetoslav Obretenov’ , ‘Competition for Russian music’,’Franz Schubert’, ‘Hopes, Talents, Masters’, ‘Classic and Contemporaneousness’ ,’Competition for pianists – accompanists’.

De Bachelor opleiding heeft Hristo aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen afgerond bij Professor T. Poddubnaya en professor. Paul Komen. In juni 2013 is Hristo geslaagd (cum laude) voor ‘Master of Music ‘ aan het Utrecht’s Conservatorium bij Prof. Klara Wurtz.
In de zomer van 2007 en 2008 heeft hij prijzen gewonnen bij het Peter de Grote Festival. In 2008 heeft hij masterclasses gevolgd op het Schiermonnikoog Festival bij professor Jacques Rouvier en in 2009 volgde hij masterclasses bij professor Andrew Ball.
In 2008 won Hristo een 2e prijs in het Prinses Christina Concours.
In de zomer van 2009 heeft hij masterclasses gevolgd en concerten gegeven bij de pianofestivals in Portland en in Bethel (USA). In 2010 haalde hij een eerste prijs in het Internationale Concours: ‘Hopes, Talents, Masters’
Naast klassieke muziek speelt Hristo ook af en toe jazz. Verder heeft Hristo prijzen gewonnen tijdens concoursen voor zang en poëzie. Naast zijn studie geeft Hristo solo- en kamermuziekconcerten.

Dit bericht is geplaatst in Concerten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie