Pianist Ivan Penkov op 1 juni 2013 – Tytsjerk

1 juni 2013 –  Ivan Penkov

Waarde Muziekvrienden,

Graag nodigen wij u uit voor een pianorecital op zaterdag 1 juni a.s.
Pianist Ivan Penkov zal werken van Van Beethoven, Chopin en Brahms ten gehore brengen. Ivan is in 1989 geboren in Bulgarije en in 2008 is aan hem tijdens zijn deelname aan het Peter de Grote festival de Klaas Dijkstra Award toegekend. Deze onderscheiding stelde hem in de gelegenheid om zijn, op dat moment al, succesvolle pianostudie in Nederland te vervolgen; eerst in Groningen en nu bij Jan Wijn in Amsterdam. Jan Wijn neemt bij hoge uitzondering nog nieuwe studenten aan; alleen zij die over uitmuntende muzikale en pianistische kwaliteiten beschikken, kunnen de Masteropleiding bij hem volgen.

Voor dit concert hebben wij besloten terug te keren naar de huiskamer. In de woonboerderij van Marian Sirag aan de Lytse Geast in Tytsjerk zal op zaterdag 1 juni 2013 onze vleugel in de woonkamer haar plaats krijgen. In de pauze kunt u zich vertreden in de prachtig landelijk gelegen tuin en na het concert is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. De vleugel zal ook dan niet onaangeroerd blijven. Mocht u zelf na afloop iets muzikaals willen doen, laat het ons vooraf even weten zodat wij hier rekening mee kunnen houden! Spontane acties op de avond zelf stellen wij uiteraard ook op prijs!

Plaats: Lytse Geast 4 (9255 LK) te Tytsjerk
Aanvang 20:00 uur, deuren open 19:30 uur
Entree: € 16,50 , inclusief een glaasje in de pauze

Reserveren:
U kunt reserveren door een mail te versturen naar: reserveren@kunstkringhardegarijp.nl, telefonisch op 0511-43 13 38 of door middel van de link: www.kunstkringhardegarijp.nl
€ 16,50 , inclusief een glaasje in de pauze

Met muzikale groet en graag tot ziens op zaterdag 1 juni a.s.

Stichting Kunstkring Hardegarijp
De Muzische Commissie

Ivan Penkov

Ivan Penkov, piano (Bulgarije, 1989) is afkomstig uit Bulgarije en woont al diverse jaren in Nederland. Ivan is op dit moment bezig met zijn Master studie aan het Conservatorium van Amsterdam met Jan Wijn. Penkovs pianocarrière begon in zijn geboorteplaats Pleven in Bulgarije, waar hij op zesjarige leeftijd terechtkwam in de pianoklas van A. Vodenicharova aan de Nationale School voor de Kunsten. Op zijn elfde stond hij voor het eerst op het podium met het Pleven Symfonie Orkest en speelde een pianoconcert van Haydn. Met dit orkest gaf hij vele concerten. Penkov maakte opnames voor de Bulgaarse Nationale Radio. Hij nam deel aan vele masterclasses van onder anderen Vladimir Tropp, Boris Bloch, Elena Richter, Pascal Devoyon, Charles Rosen, Igor Roma en Rian de Waal.
Ook won Ivan meerdere prijzen, waaronder de Eerste Prijs bij het Concours van Stara Zagora, Tweede prijs van het Albert Roussel International Concours en hij
kreeg tweemaal een onderscheiding van het Bulgaarse Ministerie voor Cultuur. In 2008 kreeg hij tijdens het Peter de Grote Festival de Klaas Dijkstra Award uitgereikt, die hem in staat stelde zijn studie in Groningen te vervolgen. In 2011 was Ivan één van de finalisten van het Liszt International Piano Competition in Utrecht.
Ivan speelt op een Bösendorfer vleugel beschilbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Verder wordt hij ondersteund door het Labberté-Hoedemaker fonds.

Klik op de cover van het programmaboekje voor meer informatie over het concert:

130601 - Ivan

Dit bericht is geplaatst in Concerten met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie