Huiskamerconcert zat. 5 april 2014, Pianist Hessel bij de Leij in Tytsjerk

Waarde muziekvrienden,

Graag nodigen wij u uit voor het pianoconcert op zaterdag 5 april a.s.

Hessel bij de Leij

Pianist Hessel bij de Leij (1990) zal werken van Van Beethoven en Chopin ten gehore brengen. Nog maar net afgestudeerd heeft Hessel bij de Leij, afkomstig uit Ryptsjerk, al menig toehoorder weten te ontroeren met zijn pianospel. Zijn eindexamenconcert werd bekroond met een 10!
Bij de Leij heeft een bijzonder grote ontwikkeling doorgemaakt. Pas op 16-jarige leeftijd verruilde hij de accordeon voor de piano. Na enige privélessen stapte hij al snel over naar de Rein Ferwerda Academie en stoomde door naar het Groningse Prins Claus Conservatorium. Hij kreeg er les van Paul Komen en Nata Tsvereli. Tijdens zijn studie maakte hij al deel uit van grote muzikale projecten zoals de opera ‘The Tsar, His Wife, Her Lover and His Head’ en nam hij deel aan het Peter de Grote Festival.

Zelf zegt Bij de Leij nog lang niet uitgestudeerd te zijn. Na een aantal masterclasses bij onder andere Vladimir Trop en Daniël Wayenberg, wil hij zich verder ontwikkelen middels een masteropleiding in het buitenland. Het is dus geweldig dat we nu nog ‘in eigen huis’ kunnen genieten van het spel van Hessel bij de Leij tijdens dit concert van de Kunstkring.

Het concert vindt plaats in de woning van Roel Timmer en Hermine Sirag in Tytsjerk. Een sfeervolle huiselijke locatie, waar u een inspirerende muzikale avond kunt beleven.

Datum: zaterdag 5 april 2014

Plaats: Suderein 21,Tytsjerk

Aanvang: 20:00 uur, vanaf 19:30 uur bent u van harte welkom

Entree: € 16,50 p.p. inclusief een drankje in de pauze

Reserveren:
U kunt reserveren door een mail te versturen naar: reserveren@kunstkringhardegarijp.nl, telefonisch op 0511-43 13 38 of door middel van de link: www.kunstkringhardegarijp.nl

De plaatsen betaalt u, graag gepast, bij de entree van de concertlocatie.

Wij wijzen u erop dat gereserveerde plaatsen tot uiterlijk 1 week voor het concert kosteloos geannuleerd kunnen worden.

Graag ontmoeten wij u op 5 april.

Met vriendelijke, muzikale en vreugdevolle groet,

De Muzische Commissie

 

Pianist Hessel bij de Leij (1990):

De Friese Hessel bij de Leij heeft na een succesvolle studie aan het Groningse Conservatorium nog grootste plannen die zijn ontwikkeling als pianist ten goede zullen komen. Het liefst studeert hij verder in Duitsland of Engeland. Het moge duidelijk zijn dat Bij de Leij zichzelf flink uitdaagt. Dat was al zo tijdens zijn eindexamenconcert wat door de jury een ‘zwaar programma’ werd genoemd. Hij speelde stukken van Van Beethoven, Chopin en Saint-Saëns en studeerde cum laude af.
Vijf jaar studie aan het conservatorium vindt Bij de Leij te weinig. Graag studeert hij nog twee jaar verder. Met een masteropleiding wil hij zich verder ontwikkelen.
Komende zomer zal de pianist wederom deelnemen aan het Peter de Grote Festival en richt hij zijn pijlen ook op optredens in het buitenland. “In Duitsland wordt veel in cultuur geïnvesteerd,” vertelt Bij de Leij in een eerder interview. “De muzieksector heeft daar veel pianisten nodig.”
Hoe zijn muzikale toekomst er werkelijk uit zal gaan zien, is nog koffiedik kijken. “Ik sta voor alles open,” zijn de woorden van Bij de Leij.

Dit bericht is geplaatst in Concerten met de tags , , . Bookmark de permalink.