Cosimavoorstelling Christiaan Kuyvenhoven, 14 juni 2014, Veenklooster

Waarde muziekvrienden,

Graag nodigen wij u uit voor ons voorjaarsconcert op zaterdag 14 juni 2014 in Fogelsangh State. Een prachtige locatie voor het sfeervolle concert met de titel Cosima. Een bijzondere ‘vertelling in woorden en klanken’ door pianist Christiaan Kuyvenhoven. Een voorstelling waarvoor de pianist op 22 mei van dit jaar de Wagner Stipendium Prijs in ontvangst neemt!

!cid_4BD5486D-C698-494C-889E-C70353094E15@ispfabriek

We gaan terug in de tijd en worden omringd door romantiek, tragiek en melancholie.

Aan de hand van de muziek van componist Richard Wagner wordt een krachtig beeld gegeven van het leven van Cosima, de echtgenote van Wagner. Maar er is meer. Cosima was tevens de buitenechtelijke dochter van Franz Liszt. Gebrek aan vaderliefde en een volledige toewijding aan het leven en de muzikale scheppingsdrang van Wagner zijn de ingrediënten voor een boeiend verhaal dat door verteller en pianist Kuyvenhoven, eerder derde prijswinnaar van het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours (2005), ten gehore zal worden gebracht.

Datum:                   zaterdag 14 juni 2014

Plaats:                   Fogelsangh State, Kleasterwei 3, Veenklooster

Aanvang:                20:00 uur, vanaf 19:30 uur bent u van harte welkom

Entree:                    € 17,50 p.p.  Dit bedrag is inclusief de entree voor de Fogelsanghstate en een glaasje in de pauze.

Reserveren:

U kunt reserveren door een mail te versturen naar: reserveren@kunstkringhardegarijp.nl, door middel van de link: www.kunstkringhardegarijp.nl of telefonisch op 0511-43 13 38 (Bij geen gehoor kunt u op de voice-mail uw reservering inspreken).

De plaatsen betaalt u, graag gepast, bij de entree van de concertlocatie.

Wij wijzen u erop dat gereserveerde plaatsen tot uiterlijk 1 week voor het concert kosteloos geannuleerd kunnen worden

Meer informatie over Christiaan Kuyvenhoven vindt u op onze website.

Graag ontmoeten wij u op 14 juni.

Met vriendelijke, muzikale en vreugdevolle groet,

De Muzische Commissie

 

Christiaan Kuyvenhoven

!cid_D263A8CA-ACBB-4F19-8941-03DBA3419706@ispfabriek

Christiaan Kuyvenhoven (1985). Misschien kent u hem van zijn optreden in Carré ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van toenmalig Koningin Beatrix dat live op tv werd uitgezonden. Van zijn presentatie van televisie- en radioprogramma’s zoals het programma Première dat in 2011 door de NTR werd uitgezonden. Of van zijn deelname aan documentaires over onder andere de Koperblazers van het Concertgebouworkest en collega pianist Alexander Gavrylyuk, van de jeugdserie Muziek Klassiek of De Avond van de Jonge Musicus.

Het moge duidelijk zijn dat Kuyvenhoven veel in zijn mars heeft en niet alleen een begenadigd pianist is, maar tevens een talentvol verteller en presentator.

Het begon voor hem allemaal met vioollessen. Pas in 1996 koos hij voor de piano. Hij studeerde aan het ArtEZ Convervatorium in Enschede en volgde materclasses bij onder andere Menahem Pressler, Mitsuko Uchida en Leslie Howard. Hij werkte met dirigent Jaap van Zweden en mezzosopraan Tania Kross.

Kuyvenhoven muzikale carrière is er een van hoogtepunten. Hij behaalde eerder de derde prijs op Het Franz Liszt Pianoconcours, gaf een recital in de Forbidden City Concert Hall in Beijing, speelde in de Grote Zaal van het Amsterdams Concertgebouw (Rachmaninov) en gaf verschillende concerten in Parijs. De veelzijdigheid van Kuyvenhoven komt tevens tot uiting in zijn deelname aan popfestival Lowlands en de Botenparade in Utrecht.

Zo begeeft Kuyvenhoven zich door de wereld van verhalen en muziek. Wat ooit begon als een kindrol in Madame Butterfly van Puccini heeft inmiddels geleid tot pianoconcerten van betekenis en een missie om indrukwekkende muzikale verhalen uit de geschiedenis op bijzondere wijze ten gehore te brengen.

www.christiaankuyvenhoven.com

 

Fogelsangh State

Dit alles vindt plaats op de passende locatie, de Fogelsangh State. Een schitterend particulier buitenhuis bij Veenklooster in eigendom van baronesse van Harinxma thoe Slooten, inmiddels beheerd door de stichting Fogelsangh State. Tevens is deze locatie de standplaats van de vleugel van de Kunstkring. De locatie spreekt tot de verbeelding en u kunt zich tijdens elk concert laven aan romantiek en historie van zowel de muziek als de omgeving.

!cid_9667DEE0-D5AA-4D65-A195-229A3D74D5BB@ispfabriek

!cid_DD6C73FA-0DF1-433E-8670-AC8E3B417A52@ispfabriek

 

 

 

 

 

Wagners Cosima

Om uw beeld nog meer luister bij te zetten hier een foto van Wagners Cosima. Haar volledige naam was Cosima Frencesca Gaetana Wagner (1837-1930). Na het zien van deze foto zult u begrijpen dat er geen betere locatie denkbaar is dan de State in Veenklooster voor het vertellen van haar verhaal. Ze past volledig in deze omgeving qua tijdsbeeld en uitstraling.

!cid_EFDAC830-579B-4FE6-A841-03A7ED045371@ispfabriek

 

Deze bijzondere vrouw was eerder getrouwd met dirigent Hans von Bülow, naar verluid een van de meest talentvolle leerlingen van haar vader, componist Franz Liszt. Ze trouwde in 1869 met Richard Wagner nadat zijn eerdere vrouw was overleden.

Het is opmerkelijk dat we zoveel van haar weten. Dat is te wijten aan het feit dat ze vanaf het moment dat ze Wagner trouwde tot aan zijn dood in 1883 een dagboek bijhield over hun gezamenlijk leven.

Kortom; deze tot de verbeelding sprekende levensgeschiedenis zal op 14 juni aanstaande in een passende omgeving worden verteld en op de vleugel ten gehore worden gebracht door de begenadigd pianist Christiaan Kuyvenhoven.

U bent van harte uitgenodigd. 

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Concerten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie