Pianoconcert in garage?

Florian Verweij

Kunstkring Hardegarijp, vooral bekend van de huiskamer- en bordesconcerten, gaat, vanwege een niet nader te noemen virus, de uitdaging aan en organiseert een pianoconcert in het autobedrijf van Hille Hans Dijkstra aan de Dukatewei in Burgum.
Een garage als concertzaal?
Geluidstesten hebben aangetoond, dat daar best wel muziek in zit.

Florian Verweij 24 jaar, viel door zijn bijzonder talent als elfjarige al op, is een zeer veelzijdig pianist, afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam en dat met de hoogste waardering. En hij durft het aan om zijn repertoire in deze ambiance ten gehore te brengen.

Hij begint met Opus 102, “Lieder ohne Worter” in zes delen van Felix Mendelssohn. Florian gaat verder met Ludwig van Beethovens, pianosonate nr. 26 in Es groot, opus 81a “Les Adieux”. Of zo als hij het noemt: “Adieu Beethoven, hallo Liszt.”
En dat laatste is een soort bloemlezing’ uit het oeuvre van de Hongaarse alleskunner Franz Liszt.

Kortom, een avond muziek uit de Romantische periode. Laat u meevoeren en geniet!

Zaterdag 23 april 2022

Dit bericht is geplaatst in Concerten. Bookmark de permalink.