Frans Douwe Slot en Wytske Holtrop te beluisteren in fraaie Friese boerderij in Gytsjerk.

KKH oftewel de Kunstkring Hardegarijp, organiseert sinds1996 huiskamer- en bordesconcerten, de kunstkring heeft Wytske Holtrop, een jonge, zeer getalenteerde celliste bereid gevonden om samen met Frans Douwe Slot, pianist, sonates van Van Beethoven en Rachmaninoff te vertolken.

Wytske Holtrop celliste, haalde cum laude haar master en vervolgens met een grote onderscheiding haar bachelor aan het Conservatorium in Brussel. Speelt in Berlijn en in Nederland als soliste bij diverse orkesten.

Frans Douwe Slot, maakt deel uit van de muziekcommissie van de KKH. Hij studeerde aan het conservatorium in Groningen, Utrecht en Boedapest. De afgelopen vier jaar stonden voor  hem in het teken van een intensieve revalidatie van een focale dystonie en nu treedt hij toch weer op als solo pianist en als kamermusicus.

Dit duo heeft gekozen voor de derde sonate voor piano en cello in A majeur van Van Beethoven en de sonate voor cello en piano opus 19 in G mineur van Rachmaninoff. Grotere tegenstellingen zijn zowel in de karakters als in deze sonates, niet snel te vinden. Er wordt afgerond met een rondo van Dvorak opus 94 ook in mineur, meer weemoedig, maar het blijft echt wel een plezierige dans.

Zaterdag 30 juli 2022

Dit bericht is geplaatst in Concerten. Bookmark de permalink.