Recital van Ivan Penkov op 14 december 2019 Mûnein

Het verheugt ons zeer u uit te kunnen nodigen voor het pianorecital met Ivan Penkov ten huize van de familie Vrolijk – Van Zandbergen.

Datum: 14 december 2019
Aanvang: 20.00 uur , zaal open vanaf 19.30 uur
Entree: € 20,– p.p. (incl een drankje in de pauze)
Plaats: Jelte Binneswei 14 – 9063 JP Mûnein

Programma:
Mozart – Fantasia in c klein, KV 475
Schumann – Carnaval opus 9
Liszt – Sposalizio  (uit Deuxième Année de Pèlerinage: Italie)
Ravel – Gaspard de la Nuit

De oorspronkelijk uit Bulgarije afkomstige Ivan Penkov studeerde bij Paul Komen aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, en daarna aan het Conservatorium van Amsterdam met Jan Wijn waar hij  zijn Masterdiploma behaalde.
Penkovs pianocarrière begon in zijn geboorteplaats Pleven in Bulgarije, waar hij op zesjarige leeftijd terechtkwam in de pianoklas van Antoaneta Vodenitcharov aan de prestigieuze Nationale School voor de Kunsten. Op zijn elfde stond hij voor het eerst op het podium met een orkest, het Pleven Philharmonisch Orkest, als solist met de G groot Pianoconcert van Haydn. Met dit orkest heeft hij sindsdien regelmatig gespeeld als solist van onder anderen de pianoconcerten van Liszt, Grieg en Rachmaninov.

Ook won Ivan meerdere prijzen, waaronder de Eerste Prijs bij het Concours van Stara Zagora, Tweede prijs van het concours Albert Roussel, Sofia. In 2008 kreeg hij tijdens het Peter de Grote Festival de Klaas Dijkstra Award (De grote prijs) uitgereikt, die hem in staat stelde zijn studie in Groningen te vervolgen. Ivan was in 2014 een van de finalisten van het Franz Liszt International Piano Competition in Utrecht. 

Dit bericht is geplaatst in Concerten. Bookmark de permalink.