Muziek rond de Vleugel 30 september Fogelsanghstate

Nota Bene: HELAAS zal op zondag 27 oktober geen Muziek rond de Vleugel kunnen plaatsvinden!

Russische liederen rond de vleugel op Fogelsangh-State

 Zondagmiddag 30 September wordt er volgens traditie weer muziek rond de vleugel gemaakt op Fogelsangh-State. Dit keer een programma met Russische Romantiek. Marina van der Ploeg-Mikhailava brengt deze Russische rijke sfeer in de Friese state. Met haar bijzondere stem zingt zij onder begeleiding van gitaar Russische liederen die doorspekt zijn van folklore en romantiek. Muziek om de herfst die zo zichtbaar is in deze tijd van het jaar, mee in te luiden.

Deze middag spelen Ottoline van der Kreek (cello) en Nanda Rozenstraten (piano) ook verschillende Russchische Romansische stukken. Meeslepende melodieën, heftige emoties: het klinkt allemaal door in de muziek die Rachmaninov, Tsjaikovski en Arenski componeerden. Deze componisten componeerden voor de prachtige combinatie van piano en cello. Geen wonder dat in dit stuk niet de piano, maar juist de cello de hoofdrol speelt. Volop sfeer en ontmoetingen. Dit allemaal met in de pauze de mogelijkheid voor een museale rondleiding door de State.

Aanvang 13:30 uur regulier tarief Fogelsangh-State, gelegenheid tot nazit.

Dit bericht is geplaatst in Muziek rond de vleugel. Bookmark de permalink.