Emmy Verhey en Frans Douwe Slot brengen muziek en historie tot leven

 

Een historische locatie met geschiedenis, tijdloze muziek uit het verleden, hedendaagse musici met passie, en een verwachtingsvol publiek. Al deze ingrediënten kwamen zaterdagavond 7 april samen tijdens het concert van violiste Emmy Verhey en pianist Frans Douwe Slot in Fogelsanghstate in Veenklooster.

Op deze lenteavond, voorafgaand aan Pasen, vonden de klanken van Bach, Beethoven en Franck gemakkelijk hun weg door de kamers van de State waar het geschiedenis en inmiddels ook regelmatig muziek ademt.

Jaarlijks organiseert de Kunstkring op deze locatie een concert, als het even kan in aanwezigheid van de eigenaren van de State de familie d’Ansembourg, die de stichting inmiddels een warm hart toedraagt. Niet in de minste plaats om de professionele organisatie en musici, zoals al een aantal keer de winnaar van het driejaarlijkse Internationaal Franz Liszt Pianoconcours (met voorrondes in Shanghai, New York, Moskou en Utrecht).

Dit keer was het de beurt aan een van Nederlands grote violisten Emmy Verhey. Zij is al vijftig jaar een veelgevraagd soliste, zowel in Nederland als ver daarbuiten. Frans Douwe Slot mag inmiddels ook een fenomenaal pianist genoemd worden die samen met Emmy Verhey de prachtige Beethoven sonate -opus 12 nr. 2 in À-majeur- ten gehore bracht, in navolging van de opening van de avond; sonate nr. 4 in c-mineur van Bach.

Na de pauze volgde de bij het publiek minder bekende sonate in À- majeur, opus 8 van C. Franck. Voor velen een ‘eye opener of in dit geval beter gezegd  ear-opener’ daar deze muziek velen raakte!  De timing en inzet van beide musici was geweldig en het was duidelijk zichtbaar dat niet alleen het publiek maar zeker ook zij genoten van dit stuk.

Geraakt door de muziek, waar het uiteindelijk toch om gaat, maar zeker ook door de gedrevenheid en professionaliteit van de musici en de historische entourage, mocht het enthousiaste publiek zich na het concert nog enige tijd met elkaar en de musici onderhouden in het Koetshuis.

Het volgende huiskamerconcert in juli, zal mogelijk een ’s zomers tuinconcert zijn.

Dit bericht is geplaatst in Concerten met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie