7 april 2012 – Fogelsangh-state met Emmy Verhey en Frans Douwe Slot

 

Datum: 7 april 2012
Plaats: Veenklooster  Fogelsangh-State
Aanvang: 20.00 uur
Entree € 20,– p.p. (inclusief 2,50  voor de state)
Dresscode tenue de ville

Reserveringen en informatie: kunstkringhardegarijp@hotmail.com en/of 06-53159286

Emmy Verhey is een van de grote Nederlandse violisten van onze tijd.
Dankzij haar professionaliteit en haar artistiek idealisme is zij al vijftig jaar een veelgevraagd soliste. Niet alleen op de Nederlandse muziekpodia maar ook in de concertzalen van internationale betekenis is haar vioolspel regelmatig te horen. Emmy Verhey speelde met de groten der aarde en liet zich door hen inspireren. Al jaren is zij zelf een belangrijke inspirator voor jonge musici.

Frans Douwe Slot kreeg zijn eertse pianolessen op 6 jarige leeftijd van dhr. H. Oosterhuis. Hij vervolgde zijn studie bij dhr. R. Ferwerda in Drachten waarna hij met succes toegelaten werd aan het Noord Nederlands Conservatorium in Groningen. Hij studeerde daar in de vooropleiding bij pianiste Klara Wurtz en sloot zijn Bachelor in Groningen “cum laude” af onder leiding van Tamara Poddubnaya en Nata Tsvereli. In 2008 heeft Frans Douwe Slot ook zijn ‘ Master of Music’ aan de Hoge School voor de Kunsten (HKU) in Utrecht.

Violiste Emmy Verhey en pianist Frans Douwe Slot hebben elkaar gevonden in de symbiose van klanken die zij graag voor ons op Fogelsangh-State tot uitdrukking willen brengen.

Klik op de cover van het programmaboekje om de inhoud te zien:

emmy en frans douwe

Dit bericht is geplaatst in Concerten met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie