Robert Lis & Justyna Maj op 12 November 2011 – Hardegarijp

ROBERT LIS

Lis

Robert Lis is geboren in Dabrowa Gornicza ( Polen ) in 1987. Op 6-jarige leeftijd begon hij met viool spelen. Hij werd op grond van zijn goede resultaten aan de muziekscholen van Dabrowa Gornicza en Katowice toegelaten tot de Henryk Wieniawski Secondary State School of Music in Poznan, de zogenaamde ‘talentenopleiding’ onder leiding van professor Baranowski.

In 2006 studeerde hij zowel aan het Conservatorium van Amsterdam bij prof. Ilya Grubert en aan het Music Conservatory in Poznan. In Amsterdam heeft hij in 2010 zijn Bachelor behaald. Onlangs behaalde Robert cum laude zijn master diploma in Poznan.

In de periode 2002 tot 2006 was Robert Lis de trotse winnaar van een aantal Poolse en Internationale vioolconcoursen. Hij speelde als solist in de grote concertzalen in o.a. Nederland, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Frankrijk en Polen. Als orkestviolist speelde hij samen met Sinfonietta Polonia, het Amsterdams Symfonie Orkest en het Poznan Philharmonic Orchestra.

Robert Lis heeft zowel als solist, kamermusicus en als orkestspeler verschillende masterclasses gevolgd bij beroemde professoren en dirigenten zoals ondermeer, Marcin Baranowski, Jadwiga Kaliszewska, Sven Arne Tepl, Nobuko Imai, Ilya Grubert, Silesian Quartet, Parkanyi Quartet, leden van het Alban Berg Quartet, Trio Comet, Otto Tausk, Cheung Chau en Marek Pijarowski.

Momenteel speelt Robert Lis in de Radio Kamer Filharmonie, onderdeel van het Muziekcentrum voor de Omroep in Hilversum. Daar vervult hij de positie van assistent aanvoerder van de tweede violen. Tegelijkertijd speelt hij mee in het Lyrique Trio en het Moses Quartet. Sinds kort treedt hij ook op met de Pools-Canadese pianiste Justyna Maj met wie hij een duo vormt.

 

JUSTYNA MAJ

MajDe pianiste Justyna Maj werd geboren in Polen en groeide op in Canada. Justyna heeft talrijke prestigieuze nationale en internationale concoursen gewonnen, zoals het Canadese Chopin Concours, het Pacific Concours, het Göttingen Chopin Concours, het Kay Meek Concerto Concours, en een concours van het Toronto Symfonie Orkest. Ze trad veelvuldig op als soliste in kamermuziekrecitals in Canada, Nederland, België, Duitsland, Tsjechië, Griekenland, China en in haar geboorteland Polen.

Door haar deelname aan internationale festivals heeft ze onderricht genoten van vermaarde pianodocenten zoals professor Lee Kum Sing, John O’Connor, Jon Kimura Parker, Evgeny Indij, G.Guangren, Alexij Orlovetsky, Lucie Robert, Roger Chase, Florian Wieck, het Trio Wanderer, Christian Ivaldi, Claire Desert en Emmanuel Strosser. Als orkestpianiste trad zij op met het Wroclaw Philharmonic Orchestra, het Vancouver Academy Symphony Orchestra en het Vancouver Youth Symphony Orchestra. Daarnaast heeft ze meegewerkt aan opnamen voor de Canadese radio en voor Duitse en Poolse radiozenders.

Justyna Maj heeft zich in de afgelopen tien jaren intensief bezig gehouden met kamermuziek. Op dit terrein heeft ze inmiddels tal van prijzen gewonnen. Sinds 2006 speelt ze in het Grand Air Trio, samen met violist Dimiter Tchernookov en cellist Guillaume Grosbard. Dit trio heeft regelmatig optredens verzorgd in de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Polen en Canada. Zeer onlangs traden ze op in het door critici zeer hoog geprezen New York Debut Recital in de Carnegie’s Weill Recital Hall.

Justyna Maj was gedurende acht opeenvolgende jaren pianobegeleider bij het Casalmaggiore International Festival in Italië . In Canada heeft ze gespeeld voor de prestigieuze serie Jeunesses Musicales du Canada. Zij heeft ondersteuning verleend aan de piano faculteit van het British Columbia Conservatory of Music in Vancouver en de Bergen Academy of Music in New York. Nadat ze zich in 2011 in Amsterdam vestigde, vormt ze een muzikaal duo met Robert Lis.

klik op de cover van het programmaboekje om het hele boekje te bekijken:

Schermafbeelding 2013-04-27 om 00.03.26

Dit bericht is geplaatst in Concerten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie