pianist Robert Poortinga op 30 juli 2011 – Klooster- Lidlum

ZOMERAVONDCONCERT

Waarde muziekvrienden,                                                 Hurdegaryp, juli 2011

Robert PoortingaVoor mij, pianist Robert Poortinga, is het een bijzonder genoegen om mijn eerste concert in lange tijd weer te geven in Nederland op zaterdag 30 juli a.s.

Na een intensief half jaar les bij Tamara Poddubnaya in New York ben ik erg blij met mijn vooruitgang en hoop ik dat te mogen presenteren op dit concert. Dat dit concert nu juist door de kunstkring georganiseerd wordt is voor mij deste bijzonder.

Mijn programma staat in teken van Brahms zijn viool-transcripties en werken van Chopin.

U bent van harte welkom op de prachtig in het land gelegen Kop-Hals-Rompboerderij (zie foto) waar wij bij heel mooi weer de vleugel in de boomgaard zetten en bij minder mooi weer in het ruime schuurgedeelte. Het is raadzaam iets warms mee te nemen om aan te trekken als het in de avond wat frisser wordt.

Datum:              zaterdag 30 juli aanstaande

Plaats:               Muntsewei 1 (9953 XN) te Klooster- Lidlum (boven Franeker)

Aanvang:          20:00 uur, vanaf 19:30 uur bent u van harte welkom

Entree:              € 15,– p.p. inclusief een drankje in de pauze

Reserveringen:        kunstkringhardegarijp@hotmail.com of 0511- 47 25 13

 

De plaatsen betaalt u, graag gepast, bij de entree van de concertlocatie.
Wij wijzen u erop dat gereserveerde plaatsen niet geannuleerd kunnen worden.

Na het concert is er gelegenheid om in informele sfeer met elkaar en de musicus na te praten en een glas wijn te drinken.

Graag ontmoeten wij u op 30 juli!

Met vriendelijke groet namens Stichting Kunstkring Hardegarijp,

 

Robert Poortinga

Frans Douwe Slot

Simon Meinema

= = = = = = = = = = = = =

Robert Poortinga, begon zich pas te interesseren in Klassieke muziek vanaf zijn 15de. Toen hij op 16 jarige leeftijd met zijn huidige docente, Tamara Poddubnaya in aanraking kwam, ging de studie als een vogelvlucht.

Nu studerend in New York aan het ‘Long Island Conservatory’ waar hij druk met zijn Bachelorstudie bezig is, gaat Robert zich meer en meer concentreren op het Romantische Genre.

Robert gaf onder andere concerten in Italië en in Amerika waar hij een vaste gast is aan het ‘music without borders’ festival in Bethel Maine. Hij werd midden in het seizoen in 2010 uitgenodigd om daar recitals te geven na aanleiding van de succesvolle concerten die hij gaf in de zomer van 2009.

Niet alleen interesseert Robert zich in het solo-piano repetoire maar is hij ook bezig met het begeleiden van zangers en strijkers. Samen met de violist David Bahon kreeg hij de kans om in Februarie 2011 een succesvol concert te geven bij de ‘WMP concert hall’ in de ‘Strad for lunch’ serie waar David Bahon speciaal een Stradivarius kreeg voor deze gelegenheid.

Robert zijn gedachtegoed over de principes van muziek zijn geinspireerd door zijn favoriete musici Celibidache (dirigent) en Sokolov (pianist). ‘Ik wil graag dat mensen anders bij mijn concert uit de zaal gaan dan dat ze erin kwamen. Muziek is geen virtuoos iets maar een beleving die je moet opwekken’.

= = = = = = = = = = = = = =

Programma:

Bachs/Brahms Chaconne in D mineur (transcriptie uit de viool partita nummer 2 in D mineur BWV1004)

Brahms Paganini variaties Boek 1 Op.35 in A mineur

Pauze

Chopin Etudes   no. 1 C groot
no. 2 A mineur
no. 3 E groot
no. 4 Cis klein

Chopin Ballade no. 1 op.23 in G mineur

Chopin etudes    no. 6 Ges klein
no. 11 Es groot
no. 12 C klein

Dit bericht is geplaatst in Concerten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie