Masataka Goto, Winnaar Franz Liszt Pianoconcours op 14 Mei 2011 – Veenklooster

 

Schermafbeelding 2013-04-26 om 23.48.17

Op 9 april 2011 kreeg Masataka Goto de Eerste Prijs uitgereikt van het 9de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. De jury noemde hem ‘… een jonge samoerai die de eer van de muziek verdedigt…’.  Hij kreeg tevens de Van Lanschot Bankiers Publieksprijs en de Prijs van de Junior Jury toegekend.

Masataka Goto speelt al vanaf zijn vierde levensjaar piano. In 1996 begon hij zijn opleiding bij Fumiko Eguchi aan de Showa Graduate School of Music en de Piano Art Academy, waar hij nog steeds studeert. In 2004 won hij de Grand Prix van het 28ste Concours van de Japanse Piano Teachers’ National Association en in 2005 kreeg hij de Eerste Prijs uitgereikt bij het Internationaal Pianoconcours Ennio Porrino in Cagliari, Italië.

Als concertpianist speelt Masataka in concertzalen over de hele wereld, solo en met orkest. Zo speelde hij in 2003 in The Royal Academy of Music in Londen en maakte hij in 2005 een grote concerttournee door Europa en Amerika. Hij stond op het podium met orkesten als het Japan Philharmonic Orchestra, de Krakau Staatsphilharmonie en het Philharmonisch Orkest van Silezië.

Als Eerste Prijswinnaar van het Liszt Concours wacht Masataka een uitgebreide concerttournee die hem over de hele wereld voert. Al direct de ochtend na de Finale maakte hij zijn debuut in de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Jaap van Zweden.  Naast vele recitals in Nederland, staan voor 2011 concertoptredens gepland in o.a. Rusland (State Hermitage Orchestra), Polen (Duszniki Festival) , België (Festival van Vlaanderen) en Letland (Latvian National Symphony). Ook geeft Masataka diverse concerten in de Verenigde Staten, Indonesië, Italië en thuisland Japan. Met de winnaars van de Liszt Concoursen van Boedapest en Weimar maakt hij een Europese tournee van tien concerten, waarbij o.a. Rome, Venetië, Tallinn, Riga en Vilnius worden aangedaan. Deze Internationale Liszt Tournee wordt afgesloten met een uitgebreide reeks concerten in China.

 

Wat de pers en jury schreef over Masataka Goto:

…one of the most impressive, well-prepared, most humble and touching pianists I’ve ever heard. Had me in tears in all three rounds…
…mature and sensitive, he goes for the real meaning of the piece, underlying the true musical values

Masataka

 

Programma:

Franz Liszt
Uit Années de pèlerinage, Deuxième année , Italie
Sposalizio, S161/1
Il penseroso, S161/2
Canzonetta del Salvator Rosa, S161/3

Schubert/Liszt
Erlkönig, S558/4

Franz Liszt
Hungarian Rhapsody No. 13, S244/13

Pauze

Franz Liszt
Ballade No. 2, S171

Bellini/Liszt
Réminiscences de Norma, S394

– – – – – – – –

Klik op de cover om het hele programmaboekje te zien:

Masataka Goto

Dit bericht is geplaatst in Concerten met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie