Dimitar Dimitrov Huiskamerconcert op 15 mei 2010 – Hardegarijp

Waarde muziekvrienden, 

Het is ons een groot genoegen u te attenderen op een veelbelovend pianorecital, dat de Kunstkring Hardegarijp organiseert op zaterdag 15 mei 2010.

Dimitar Ivanov Dimitrov (1987) verzorgt het programma met werken van W.A. Mozart, L. van Beethoven, J. Brahms en I. Stravinsky. Als muzische commissie hebben wij al naar hem mogen luisteren en we kunnen maar 1 ding zeggen: dit beloofd wat om hem bij de Kunstkring te ontvangen.

Dimitar is geboren in Dobrich, Bulgarije, en begon al op tweejarige leeftijd muziek te maken; zijn eerste pianolessen ontving hij aan de nationale muziekschool in Sofia, waar hij verschillende prijzen won. In 2007 sleepte hij de eerste prijs in de wacht op het Prinses Christina Concours in Den Bosch en won hij ook het Grachtenfestival Concours in Amsterdam. In de bijlage leest u meer over de voortreffelijke pianist.

Dimitar speelde al op vele podia in de wereld, maar nog nooit in Hurdegaryp!

Datum                        zaterdag 15 mei a.s.
Aanvang concert       20.00 uur; vanaf 19.30u bent u welkom
Plaats                        Koaikamp 59, Hurdegaryp
Toegangsprijs           € 15, inclusief een drankje in de pauze

Dimitar Ivanov Dimitrov werd geboren op 13 september 1987 in Dobrich, Bulgarije.  Toen hij 2 jaar was begon hij melodieën te spelen op zijn accordeon.Zijn eerste pianolessen op vijfjarige leeftijd vormde de start van zijn muzikale opleiding.

Als student van Michael Slavov aan de “Lubomir Pipkov” Nationale Muziekschool in Sofia won hij prijzen bij diverse pianoconcoursen:

·        “Hopes, Talents, Masters” (Dobrich, 2004)
·        Young Virtuoso International Competition (Sofia, 2005)
·        Franz Schubert International Competition (Russe, 2005)
·        GrotePrijs van het Internationale Festival in San Daniele, Italië, 2005.

In 2004 werd hij na audities verkozen om het Pianoconcerto No.1 van Beethoven te spelen met het orkest van de nationale muziekacademie “Pancho Vladigerov”, Sofia. Na de afsluiting van zijn middelbare muziekopleiding ging Dimitrov in 2006 naar het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar hij lessen ging volgen bij de bekende pianiste Dr.Tamara Poddubnaya.

Reeds voor de afsluiting van zijn eerste jaar aan het conservatorium won hij in 2007 de Harten Aas Trofee in Groningen en na een eerste prijs bij het regionale Prinses Christina Concours in Groningen drong hij door tot de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in 2007, waar hij eveneens een eerste prijs in de wacht sleepte. De jury noemde hem “een jonge leeuw op de piano in de traditie van de grote Russische pianisten uit het verleden”.

Bij het Grachtenfestival Concours dat jaarlijks wordt georganiseerd strijden twee van de beste studenten van elk conservatorium in Nederland om de hoogste prijs.  In 2007 won Dimitrov zowel de hoofdprijs van de jury als ook de podiumprijs voor jonge musici.  Zijn prijs bestond uit het volgen van een Masterclass aan het prestigieuze Banff Centre in Alberta, Canada in juli 2008. In januari 2008 won hij de grote prijs van het “Maria Yudina Internationale Concours” in St. Petersburg.

 

Dit bericht is geplaatst in Concerten met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie