Ben Roels Zomeravondconcert op 4 september 2010 – Suwâld

200ste geboortejaar Frédéric Chopin gevierd bij Kunst Kring Hardegarijp

In Polen zijn alle Chopin monumenten nu verbouwd en opgepoetst. De man die de ster van de romantiek was, zou nu tweehonderd jaar zijn geworden. Overal klinken zijn opwindende polonaises of weemoedige nocturnes. Op 1 maart 1810 werd in het dorp Welazowa Wola, nabij Warschau, Frédéric Chopin geboren. Hij werd de aanstichter van een nieuwe stroming in de kunst, die de klassieke kunst ondersteboven gooide en het eigen gevoel boven alles deed gloeien.

Ben Roels zal ons op deze nazomeravond, onder het gesternte en met uitzicht over de weilanden, meenemen in de werveling van een aantal prachtige pianowerken van de Poolse componist.

Na het concert bent is er de gelegenheid om met de pianist en met elkaar na te genietenvan de opgedane impressies en deze, onder het genot van een glas wijn, te delen met elkaar.

De vleugel zal dan zeer waarschijnlijk niet onaangeroerd blijven…

Datum                     zaterdag 4 september 2010
Plaats                     Kerkbuurt 57 –  Suwâld
Aanvang                 20:00 uur, vanaf 19:30 uur bent u van harte welkom
Entree                     € 15,– p.p. inclusief een drankje in de pauze
Reserveringen        kunstkringhardegarijp@hotmail.com of 06-531 592 86

 

De plaatsen betaalt u, graag gepast, bij de entree van de concertlocatie.
Wij wijzen u erop dat gereserveerde plaatsen niet geannuleerd kunnen worden.


Hieronder kunt u de biografie van Ben Roels lezen. Mocht u nog meer informatie over deze pianist willen vinden, dan verwijzen wij u graag door naar zijn website, www.everyoneweb.com/benroels/.

“Ben Roels behoort ongetwijfeld tot de meest getalenteerde en veelbelovende Belgische pianisten van zijn generatie….” (A. Roeland, dirigent).

“Een volledige beheersing van de soms turbulente composities, het klavier én het publiek. Er kwam muzikale communicatie tot stand tot een toestand van extreme stilte en terechte aandacht. Tijdens de winterperiode voorwaar een prestatie… “

(D. Clotman, journalist).
“In volmaakte gratie en openheid gaf Ben Roels een eersteklas interpretatie van de werken van Liszt…” (Die Speyer Zeitung, Duitsland)
“Met een prachtige klank in de forte passages, een beheerste virtuositeit en met pakkende gevatheid gaf hij een interpretatie met fascinerende spankracht…, …een fysieke en muzikale maximumprestatie …”(Speyerer Tagepost)
“De Liszt interpretaties van Roels zijn buitengewoon, met een uitstekende techniek en ongehoorde diepe expressie….” ( Lionel Bowman, pianist)

De Belgische pianist Ben Roels (°1968) studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen. Hij vervolmaakte daarna zijn opleiding bij Leon Fleischer (Duitsland), Eliane Rodrigues (België), Lionel Bowman (Zuid-Afrika) en Aldo Cilccolini (Frankrijk/Parijs).
Aan de “école Normale de Musique de Paris Alfred Cortot” behaalde Ben Roels het “Diplôme Supérieur de piano” in de klas van de Franse pianiste en Liszt vertolkster France Clidat.  Hij maakte zijn concertdebuut met het 2de pianoconcerto van Sergei Rachmaninov. Sindsdien breidde hij zijn repertoire uit met concerti van o.a. Mozart, Van Beethoven, Chopin, Grieg, Liszt, De Greef, Tchaikovsky, Shostakowitch, en Gershwin. Naast het klassieke pianorepertoire speelt hij werk van “vergeten” componisten zoals Arthur De Greef ( Vlaams pianist en leerling van Franz Liszt).
Ben Roels speelde concerten in België (oa. in de grote zaal Henry Le Boeuf van het Paleis voor Schone Kunsten , Festival van Vlaanderen), Nederland, Frankrijk, Duitsland, USA en Zuid-Afrika en maakte opnames voor de Belgische klassieke radiozender “Klara”.

Dit bericht is geplaatst in Concerten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie