Daan Vandewalle op 16 mei 2009 – Hardegarijp

Daan vandewalle De Vlaamse pianist Daan Vandewalle (1968) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Gent alwaar hij nu zelf pianodocent is. Binnen de tendens van de zoektocht naar authenticiteit interesseerde hij zich aanvankelijk voor zowel oude als nieuwe muziek – deze laatste werd zijn passie. Vandewalle studeerde ook in Amerika en is ondertussen gespecialiseerd in de hedendaagse Amerikaanse pianoliteratuur waaraan hij wereldwijd concerten en lezingen wijdt. Voor het concert dat hij gaat vertolken voor Kunstkring Hardegarijp duikt hij verder terug in de tijd.

Toen zijn debuut-cd in 1996 verscheen met de ‘Concord Sonata’ van Charles Ives, werd deze door de Amerikaanse muziekpers beschouwd als “een blamage voor de Amerikaanse uitvoerders”. Sindsdien wordt hij wereldwijd beschouwd als een van de belangrijkste Ives-vertolkers. Zijn programma’s zijn vaak erg ongewoon zowel wat het technisch niveau betreft als de combinatie van de werken.

Daan Vandewalle werkte samen met diverse formaties variërend van Champ d’action tot Sonic Youth; met violist Paul Klinck (BE) vormt hij een duo en met Reinier Van Houdt (NL) een pianoduo.

zie ook www.daanvandewalle.com

Dit bericht is geplaatst in Concerten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie