Pianiste Mariana Izman – Huiskamerconcert op 13 dec 2008 – Hardegarijp

13 dec 2008 – Mariana Izman
Mariana Izman piano
• zaterdag 13 december 2008
• Huize Muller – Koaikamp 59 HurdegarypMariana Izman persfoto

Mariana Izman (1979) begon haar muziekopleiding op zesjarige leeftijd in Moldavie. In 1997 verhuisde zij naar Nederland waar ze haar studie voortzette aan het Conservatorium van Amsterdam, die zij met onderscheiding afsloot. Mariana was prijswinnares bij verschillende nationale en internationale concoursen, waaronder het Eduard Flipse Concours en het YPF Nationaal Pianoconcours.

In de afgelopen jaren trad zij in pianoconcerten op als soliste met het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, het Nationaal Orkest van België en het Residentie Orkest. Daarnaast gaf zij recitals in Amsterdam, New York, Boston, Parijs en Moskou. Met violist Tjeerd Top gaf ze de concertreeks Het Debuut en met pianist Pieter-Jelle de Boer vormde ze een aantal jaren een pianoduo. Sinds 2006 speelt ze samen met de Georgische pianiste Nino Gvetadze.

Mariana Izman heeft voor de Young Pianist Foundation werken van Rachmaninov en Ravel opgenomen. In 2007 verscheen haar eerste solo-cd met daarop werken van Schumann. Eind 2008 verschijnt haar tweede Schumann-cd.

programma
Beethoven – Sonate nr. 17 in d, Op. 31 Nr. 2 ‘Sturm’
Schumann – Davidsbündlertänze Op. 6
Debussy – Images: Livre I + II

Dit bericht is geplaatst in Concerten met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie