The Atlantic Trio op 13 sept 2008 – Suwâld

The Atlantic Trio

• zaterdag 13 september 2008
• Huize Lindner – Zuiderend 33 Suwâld

The atlantic trio aankThe Atlantic Trio bestaat uit pianist Bas Verheijden, violist Vegard Nilsen en cellist Ansfried Plat. Met al zijn recitals in Nederland, Curaçao, Aruba en Noorwegen doet het trio zijn naam eer aan. Vanwege het grote succes in Noorwegen is daar zelfs een jaarlijks Atlantic Festival is opgericht. Twee jaar geleden nam het trio deel aan een masterclass van het Altenberg Trio Wien en afgelopen seizoen organiseerde het trio een concertserie in Amsterdam samen met het eveneens befaamde Párkányi Kwartet.
Bas Verheijden brak door met zijn uitvoering van Rachmaninov’s Derde Pianoconcert. Samen met het Nederlands Studentenorkest o.l.v. Roland Kieft vertolkte hij dit werk in 2000 veertien avonden achtereen in alle grote zalen van Nederland. Samen met violiste Liza Ferschtman bracht hij een dubbel-cd uit die veel aftrek vond en bovendien een 10 in Luister ontving.
De Noor Vegard Nilsen was aanvoerder van het Nederlands Kamerorkest en geeft nu als gerenommeerd pedagoog masterclasses viool in Noorwegen, België, Nederland en Duitsland. Hij speelde kamermuziek met Phillippe Entremont en met leden van het Orlando Kwartet. Vegard Nilsen bespeelt een viool van Jean-Baptiste Vuillaume.
Ansfried Plat speelt cello in het Radio Filharmonisch Orkest en is daarnaast veelzijdig kamermusicus. De afgelopen jaren heeft hij als solist in binnen- en buitenland opgetreden met Brahms’ Dubbelconcert voor viool en cello.

The atlantic trio

programma

Grieg – Vioolsonate in F, Op. 8
Brahms – uit: Trio in C, Op. 87 – Andante con moto
Piazzolla – Le Grand Tango voor cello en piano
Mendelssohn – Trio in c, Op. 66

externe link
www.atlantictrio.com

Dit bericht is geplaatst in Concerten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie