Sintiromarus zigeunerensemble op 28 juni 2008 – Tytsjerk

Sintiromarus zigeunerensemble

• zaterdag 28 juni 2008
• Huize Timmer/Sirag – Suderein 21 Tytsjerk

SintiromarusEen zigeunerwijsheid luidt: ‘Velen zijn op reis naar het geluk. Wij hebben ontdekt dat de reis het geluk is.’ Onder dat motto presenteert het ensemble Sintiromarus een programma met klassieke muziek en zigeunermuziek dat zich ontvouwt als een reis door de Balkan. Naast Hongaarse, Roemeense en Russische volksmuziek speelt Sintiromarus ook klezmer en laten ze werken horen van klassieke componisten die zich hebben laten inspireren door de zigeunermuziek en de joodse muziek.

De naam Sintiromarus is ontstaan door de verschillende culturele achtergronden van de musici. Violiste Blichta Hoopman/Mirando is Sinti, dat de benaming is voor zigeuners uit West-Europa. CymbalistDani Luca is Roma, de benaming voor zigeuners uit Oost-Europa. Pianist Anatoli Kotchebine is Russisch. De vierde muzikant in de gelederen is violist Noa Eyl. De klassiek opgeleide musici spelen zowel als ensemble als onafhankelijk van elkaar.

Sintiromarus heeft sinds hun oprichting in 2006 opgetreden op festivals zoals het Wereldculturenfestival in Delft en het Uitgast-festival in Lelystad. Vorig jaar maakte het viertal een tournee naar Zuid-Frankrijk en maandelijks verzorgen ze een concert in de Regentenkamer in Den Haag.

externe link
www.sintiromarus.nl

Dit bericht is geplaatst in Concerten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie