Winnaar Franz Lisztconcours Vitaly Pisarenko op 24 mei 2008 – Veenkloosster

Vitaly Pisarenko piano
• zaterdag 24 mei 2008
• Fogelsangh State – Kleasterwei 1 Veenklooster

Vitaly PisarenkoDe jonge Oekraïense pianist Vitaly Pisarenko werd begin april 2008 uitgeroepen tot eerste-prijswinnaar van het 8ste Internationaal Franz Liszt Pianoconcours. Zijn drukke tournee voert hem de komende jaren langs vooraanstaande concertzalen over de hele wereld, en te beginnen op toplokaties in Nederland.

Op zesjarige leeftijd trad Pisarenko voor het eerst op voor publiek. Na zijn eerste muziekopleiding in Kiev en Kharkov begon hij in 2005 een studie aan het staatsconservatorium van Moskou. Tegelijkertijd begon hij te studeren aan het Rotterdams conservatorium. Pisarenko heeft recitals gegeven en als solist opgetreden met orkesten in Oekraïne, Rusland, Italië, Macedonië, Oostenrijk en Duitsland. Als onderdeel van de prijzen die hij won – met name de 3de Prijs, Publieksprijs en Speciale Prijs van Fazil Say tijdens het 5de Liszt Concours – werd hij uitgenodigd op te treden in Japan, Australië, Zuid-Korea en Turkije.

programma
Liszt – Polonaise No. 2, S223/2
Saint-Saëns/Liszt – Danse Macabre, S555
Liszt – Hungarian Rhapsody No. 2, S244/2
Liszt – Vallée d’Obermann, S160/6
Liszt – Valse de l’opéra Faust de Charles Gounod, S407
Stravinsky – Petrouchka

externe link
www.liszt.nl
www.fogelsangh-state.nl

mede mogelijk gemaakt door
Noorderbreedte
Rabobank Burgum – De Lauwers e.o.
Scherjon & Meinema Makelaars, Hurdegaryp
Notariskantoor Mr. R.K. Rispens, Veenwouden
Frans Bloemenshop, Hurdegaryp

Dit bericht is geplaatst in Concerten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie