Muziek rond de Vleugel op Fogelsangh State 29 juli 2018

Op zondagmiddag 29 juli is er op Fogelsangh State in Veenklooster weer eenmuziekmiddag in het kader van  “Muziek rond de Vleugel”, een museumbezoek met een muzikale omlijsting. Deze muziekmiddag is sinds enkele jaren een samenwerking tussen de Kunstkring Hardegarijp en Fogelsangh State. Iedere laatste zondag van de maand, van mei tot en met oktober, organiseert de Kunstkring Hardegarijp een muziekmiddag waarin een podium wordt geboden aan muziekliefhebbers om elkaar te ontmoeten en samen te spelen. De muziek wordt hierbij verzorgd door onbetaalde amateurmusici.

Het programma loopt van 13.30 uur tot ca. 15.30 uur. Na afloop kan ook nog een rondgang gemaakt worden in de Fogelsangh State. De entree bedraagt €5.-, het reguliere museum tarief.

Deze middag zal Frans Douwe Slot een masterclass geven.

Zijn leerlingen zijn deze keer heel divers: de jongste deelnemer is slechts 10 jaar oud, maar er zullen ook meer ervaren pianisten deelnemen. Zijn jongste leerling zal zijn de nog maar 10 jarige pianiste Victoria Matvienko. Zij speelt muziek van Vladimir Kasjenko. Als tweede leerling in deze masterclass zal de ervaren pianist Willemijn van Rossum (piano solo) zich laten onderrichten door Frans Douwe Slot. Zij zal KV 331 van W.A.Mozart spelen. Tenslotte zal er een quatre-main duo optreden, nl. Marlien Kotte en Nanda Rozenstraten. Zij spelen legendes van Antonin Dvorak opus 59.

Dit bericht is geplaatst in Muziek rond de vleugel. Bookmark de permalink.