Muziek rond de Klavecimbel op 27 augustus

Muziek rond de vleugel geeft veelzijdig middagprogramma

De zondagmiddag wordt meer en meer ontdekt als Kulturele middag op Fogelsangh-State te Veenklooster. Het museum met een rijk verleden werkt al langer samen met Kunstkring Hardegarijp door het op Fogelsangh-State organiseren van concerten. Muziek rond de vleugel is op alle fronten een laagdrempelig muziekmatinee, waar liefhebbers van klassieke muziek meegenomen worden op een steeds weer unieke en boeiende reis. En dat voor slechts 5 € toegangsprijs voor de hele State!

Zondag 26 augustus speelt Hans Nomen op zijn meegebrachte klavecimbel.

Hierover geeft hij uitleg over zowel de muziek als ook over het instrument zelf. Een instrument dat uitstekend past in de 19e inrichting van de State.

Bennie Huisman (muzikant, schrijver, verteller, zanger) laat ons genieten van zijn prachtige kleinkunstprogramma. De optredens die Huisman geeft zijn doorgaans solo, maar soms ook met anderen. Liedjes & verhalen, met humor & bezinning, vaak thematisch. Huisman laat zich inspireren door buitenplaats Fogelsangh-State.

Zie www.fogelsangh-state.nl voor meer informatie. Voor vragen kunt u contact opnemen met Jan Willem Zwart 0651324442

Zie Kunstkring Hardegarijp voor meer informatie. Contactpersoon Muziek rond de Vleugel: Willemijn van Rossum  0613475616; wsvanrossum@gmail.com

Overzicht  van het  verdere programma “Muziek rond de Vleugel”  seizoen 2017

24 september 2017: * Mietsie  Ruiters  zingt  Bertholt  Brecht , op de piano begeleid door Willemijn van Rossum*  Het harp trio “ Kaira  Kaira “  treedt op met  Keltische muziek. *  Marina van der   Ploeg-Mikhailava  ( zang / gitaar)  brengt ons in Russische sferen met haar mooie stem en geeft uitleg over de schoonheid en geschiedenis van de Russische romantiek( basis van de folklore).

29 oktober 2017: *  Herman Leusman ( hobo ) en Nanda Rozenstraten ( piano) * Vivace
(senioren orkest ) o.l.v. dirigent Douwe Veenstra.

 

Dit bericht is geplaatst in Muziek rond de vleugel. Bookmark de permalink.