Volgende Muziek rond de Vleugel op zondag 24 september

Het programma van Muziek rond de Vleugel deze zomer.

Iedere laatste zondag(middag) van de maand van mei t/m oktober tussen 14 en 17 uur is het weer genieten in Fogelsanghstate van Muziek rond de Vleugel. Voor slechts 5 € kunt u niet alleen de hele State rustig bekijken, maar tegelijk genieten van de klassieke muziek vertolkt door gevorderde amateurmusici op verschillende instrumenten. De eerste zondag, 28 mei, was alweer een groot succes.

Nota bene: Voor het programma hebben zich weliswaar ver van tevoren musici aangemeld, maar dat laat onverlet dat iedereen die daar zin in heeft in de pauzes of na afloop iets kan spelen op de vleugel of een zelf meegebracht instrument. Graag wel zelf muziek meenemen.

Meer informatie vind u hier

25 juni:

 • Zondagmiddag 25 juni a.s. van 14.00 uur tot 17.00 uur gaat ( zal) een aantal leerlingen van Jannie Reijenga ( klarinetwerk/klarinet educatie) een concert verzorgen .
  Acht jonge dames , in leeftijd variërend van 13 tot 19 jaar, laten op deze middag prachtige muziek op hun klarinet klinken.
  Solo, duetten, trio’s en kwartet muziek van o.a. Scarlatti, Mozart( zowel vader Leopold als zijn zoon Amadeus), originele klarinetmuziek van Harry van Heugten en Clare Grundman en ook Klezmer’s ontbreken niet.  Kortom een zeer afwisselend programma.
  Contactpersoon : willemijn van rossum; 0613475616; wsvanrossum@gmail.com
  Contactpersoon : jannie reijenga; info@klarinetwerk.nl

30 juli:

 • Masterclass  gegeven door  pianist Frans Douwe Slot aan verschillende amateur  pianisten  o.a. Erna en Marianne Jansen ( quatre mains) en Willemijn van Rossum ( solo piano). Zie voor meer informatie: Masterclass Frans Douwe Slot

27 augustus :

 •  Hans Nomen  speelt op  eigen meegebrachte klavecimbel  en geeft  uitleg over  de  muziek en het  instrument;
 • Bennie Huisman ( muzikant, schrijver, verteller, zanger) laat ons genieten  van zijn prachtige kleinkunstprogramma.

24 september :

 • Mietsie  Ruiters zingt Bertholt Brecht, op de piano begeleid door Willemijn van Rossum;
 • Het harp trio “ Kaira  Kaira “  treedt op met  Keltische muziek;
 • Marina van der   Ploeg-Mikhailava  ( zang / gitaar)  brengt ons in Russische sferen met haar mooie stem en geeft uitleg over de schoonheid en  geschiedenis van de Russische romantiek( basis van de folklore).

29 oktober :

 • Herman Leusman ( hobo ) en Nanda Rozenstraten ( piano);
 • Vivace ( senioren orkest ) o.l.v. dirigent Douwe Veenstra.

U kunt het programma ook printen: Overzicht programma 2017

Contactpersoon:  Willemijn van Rossum  0613475616 , wsvanrossum@gmail.com

Dit bericht is geplaatst in Concerten. Bookmark de permalink.