Muziek rond de Vleugel

 “Muziek rond de Vleugel” kunnen we weer laten klinken.

Deze muziekmiddagen zijn op een aantal zondagmiddagen in het jaar op Fogelsanghstate te Veenklooster. Aanvang rond 14 uur.

De vleugel van de Kunstkring Hardegarijp, die gewoonlijk gebruikt wordt door topmusici zoals de winnaar van het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours, wordt dan ter beschikking gesteld aan amateurmusici die hiermee de gelegenheid krijgen op een prachtige locatie met elkaar te musiceren. Wij bieden hiermee een podium voor muziekliefhebbers om elkaar te ontmoeten en samen te spelen. Heeft u belangstelling, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Op 29 mei 2022 verwelkomen we TRIO CON MOTO. Tom Hoogkamer (piano en samen met Chris van Wissen speelt hij in Clarinets Unlimited ), Chris van Wissen (klarinet Drents Symfonie Orkest) en Els Verhey (altviool gastspeler bij Drents Symfonie Orkest) en spelen delen / stukken van Mozart, Sjostakowitsj en eigen werk. Hun optreden als trio begon speels op een zeer regenachtige zomerdag in juni 2016 op het perron van hoofdstation Groningen, gevolgd door andere concerten. Ze worden voor deze gelegenheid  aangevuld met Lieke Bos (piano), Erica Stolk (dwarsfluit). Deze groep zal in wisselende samenstelling muziek ten gehore brengen. Te denken valt aan Saint-Saens, aan Bach en ….. we laten ons verrassen.

Op 11 september 2022 speelt TRIO TENTATIVO: Sierk Hondema (piano), Gerbrig van Brug (dwarsfluit en basfluit) en Marlinda Wenselaar (dwarsfluit en trompet). Het trio speelt een gevarieerd programma met onder meer Doppler en Popp. Van Maarten Smit een première: hij heeft stuk voor 6-handig piano bewerkt voor 2 fluiten en piano).     

 

Op een nog nader te bepalen datum zal een melange van liederen uit de romantische én de modern-romantische tijd gezongen door vrouwenkwartet Femm’tet met pianobegeleiding.

En er zijn twee pianisten: Piet Vessies, ook koordirigent en componist, en Oeds Wijnsma.

Zij zullen begeleiden en zowel quatre-mains als solistisch spelen. Op het programma staan composities van diverse componisten uit diverse tijden.

 

Wij hopen u in 2022 weer te kunnen ontmoeten!

 

Een bezoek aan Fogelsangh State (toegang slechts 5 €!) is zeer de moeite waard en zeker met deze gezellige muzikale omlijsting die door het monumentale huis en de prachtige tuin klinkt.

 

Fogelsangh State
Adres:
Kleasterwei 3
Veenklooster
“Muziek rond de Vleugel”
Contact:
Erna Jansen  06 40265325

 

 


“Muziek rond de Vleugel”