Zomeravondpianoconcert pianist Hristo Petrov, Tytsjerk

Zoals iedere zomer organiseren de Stichting Kunstkring Hardegarijp spontaan een concert in de open lucht!

Onze vriend en pianist Hristo Petrov is dit weekend in de buurt en zal werken van Mozart, Scarlatti en Chopin ten gehore brengen. Na het concert is er gelegenheid elkaar onder het genot van een hapje en een drankje te ontmoeten. Ook dan zal de vleugel niet onberoerd blijven!

Mooi weer, kampvuren en de stilte van het buitengebied zullen dit concert een extra romantisch karakter geven. Als de weergoden hun dag niet hebben kan het gewoon binnen doorgaan.

Kaarten aan de kassa vanaf 19.30 uur.

Een deel van dit concert kunt u hier op YouTube beluisteren

Met muzikale groet,

Stichting Kunstkring Hardegarijp

Hristo PeIMG_2372trov is geboren op 13 januari 1988 in Bulgarije. Op zevenjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen. Op veertienjarige leeftijd werd Hristo aangenomen op de middelbare muziekschool in Pleven met als piano docente Antoaneta  Vodenicharova.

Hij gaf regelmatig concerten georganiseerd door zijn school en woonplaats. Hij heeft het 2e pianoconcert van Saint-Saëns uitgevoerd met het Filharmonisch orkest van Pleven.
Hristo heeft vele masterclasses gevolgd bij o.a: Milena Mollova, Atanas Kurtev, Victor Chuchkov, Tamara Poddubnaya,Ilona Timchenko,Sally Pinkas, Evan Hirsch, Jan Wijn, Vladimir Trop,Frank Glazer, Pascal Devoyon, Arcadi Volodos.

Hij heeft prijzen gewonnen bij nationale en internationale concoursen in Bulgarije, waaronder: ‘Svetoslav Obretenov’ , ‘Competition for Russian music’,’Franz Schubert’, ‘Hopes, Talents, Masters’, ‘Classic and Contemporaneousness’ ,’Competition for pianists – accompanists’.

De Bachelor opleiding heeft Hristo aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen afgerond bij Professor T. Poddubnaya en professor. Paul Komen. In juni 2013 is Hristo geslaagd (cum laude) voor ‘Master of Music ‘ aan het Utrechts Conservatorium bij Prof. Klara Wurtz.
In de zomer van 2007 en 2008 heeft hij prijzen gewonnen bij het Peter de Grote Festival. In 2008 heeft hij masterclasses gevolgd op het Schiermonnikoog Festival bij professor Jacques Rouvier en in 2009 volgde hij masterclasses bij professor Andrew Ball.

In 2008 won Hristo een 2e prijs in het Prinses Christina Concours.
In de zomer van 2009 heeft hij masterclasses gevolgd en concerten gegeven bij de pianofestivals in Portland en in Bethel (USA). In 2010 haalde hij een eerste prijs in het Internationale Concours: ‘Hopes, Talents, Masters’
Naast klassieke muziek speelt Hristo ook af en toe jazz. Verder heeft Hristo prijzen gewonnen tijdens concoursen voor zang en poëzie. Naast zijn studie geeft Hristo solo- en kamermuziekconcerten.

Dit bericht is geplaatst in Concerten. Bookmark de permalink.