Het Ruach Trio op 13 oktober 2012 – Tytsjerk

Wij vangen het nieuwe muzikale seizoen aan met een optreden van het talentvolle Ruach Trio. Dit kersverse strijktrio bestaat uit violist Dmitry Ivanov, altvioliste Dana Zemtsov en celliste Anastasia Feruleva. Kortgeleden hebben zij zich op indrukwekkende wijze gepresenteerd en deze ervaring willen wij graag met u delen.

Dit trio zal voor ons de volgende werken ten gehore brengen. Het divertimento voor strijktrio in Es-groot  (K. 563) van Wolfgang Amadeus Mozart, van Franz Schubert het strijktrio in Bes-groot (D.471) en van Ludwig van Beethoven het strijktrio in c-klein (Op. 9 No. 3).

Aanvang concert 20.00 uur. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom.
Plaats Suderein 21 te Tytsjerk ten huize van Roel & Hermien Timmer.
Toegangsprijs € 16,00 (inclusief een consumptie in de pauze).

Vanaf heden kunt u – bij voorkeur per e-mail – uw plaatsen reserveren via kunstkringhardegarijp@hotmail.com of telefonisch 06-53159286

De plaatsen betaalt u, graag gepast, voor aanvang van het concert. Wel willen wij u erop wijzen dat gereserveerde plaatsen niet geannuleerd kunnen worden.

Na het concert is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar en de musici na te praten.

Graag tot 13 oktober!

Meer informatie over de musici:

Dmitry Ivanov, viool

Dmitry Ivanov werd in 1989 geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan. Hij woont sinds 1993 in Nederland. Zijn ouders en zus zijn allen professionele musici. Dmitry kreeg zijn eerste vioollessen in januari 1998 van Boris Tsoukerman. In 1999 werd hij toegelaten tot de juist geopende Van Zweden School of Music in Enschede, waar hij een leerling werd van de jonge violiste Ilona Sie Dhian Ho. In september 2003 kwam hij in de Vooropleiding aan het Conservatorium van Rotterdam, in de klas van Christiaan Bor. In 2006 werd Dmitry toegelaten tot de voltijdopleiding. Op 30 juni 2011 sloot hij zijn bachelorstudie cum laude af bij Benzion Shamir. Verder volgde hij in Duitsland en Kroatië cursussen bij o.a. Petru Munteanu, Robert Szeder en Dora Schwarzberg.
Als solist trad Dmitry o.a. op in Rotterdam (De Doelen), in Enschede (Muziekcentrum) en in Groningen (De Oosterpoort). Als Prinses Christina-laureaat werd hij gevraagd recitals te geven in Los Angeles, San Francisco en Vancouver. Ook speelde hij een rol in een televisie-docudrama over een jonge violist in Suriname. Dmitry trad in kamermuziekconcerten op met bekende musici als Marieke Schneeman, Christiaan Bor, Godfried Hoogeveen, Francien Schatborn en Rainer Moog en Emmy Verhey.

Dana Zemtsov, altviool

De in Mexico Stad geboren Dana Zemtsov (1992) begon haar muziekstudie op 5-jarige leeftijd bij haar ouders, beide altviolisten (Michail Zemtsov en Julia Dinerstein). Later vervolgde zij haar vioolstudie in Den Haag, bij Hans Scheepers, maar al snel stapte ook zij over op de altviool. Sindsdien studeert zij aan het Conservatorium Maastricht, bij de altvioolvirtuoos Michael Kugel. Met haar ouders en een oom vormt zij een altvioolkwartet: het Zemtsov Viola Quartet. (zie ook het tijdschrift Akkoord, aug/sept 2012).

Dana heeft diverse eerste prijzen gewonnen, bij concoursen en competities in binnen- en buitenland. Zij trad op in de Rotterdamse Doelen, het Amsterdamse Concertgebouw, De Vereeniging (Nijmegen) en in de Dr.Anton Philipszaal en de Nieuwe Kerk te Den Haag. In Haarlem trad zij op met Boris Berezovsky. In het kader van het programma Stars of Tomorrow maakte zij een tournee door Duitsland, Noorwegen en Italië. Zij vertegenwoordigde Nederland in de Eurovision  Young Musicians Competition. In 2011 trad zij op met Janine Jansen. Onlangs heeft zij gespeeld in Carnegie Hall.

Anastasia Feruleva, cello

Ook Anastasia Feruleva is geboren in 1992. Op haar vijfde begon zij aan de muziekschool van Archangelsk, zodat zij al op 14-jarige leeftijd kon instromen in de speciale muziekschool van het Conservatorium van Sint Petersburg, onder de vleugels van Vadim Messerman. Zij had toen al succesvolle competities achter de rug in Rusland en had opgetreden in Noorwegen en Finland. Later deed zij internationale ervaring op tijdens festivals in Noorwegen en Duitsland. In 2010 is zij beginnen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, bij Larissa Groeneveld en Dmitry Ferschtman. In 2011 won zij de eerste prijs bij een internationale competitie in Hilversum. Zij heeft masterclasses gevolgd bij Godfried Hoogeveen, Harro Ruijsenaars, Nicholas Jones, Stefan Metz, Eberhard Feltz en Richard Young. Zij bespeelt een Rombouts-cello die zij leent, uit 1710.

Klik op de cover van het programmaboekje voor meer informatie:
121013 - Rauch

 

Dit bericht is geplaatst in Concerten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie