25 feb 2008 – lezing Rudolf Nammensma

lezing Rudolf Nammensma
• zaterdag 25 februari 2008
• Huize Hartskamp – Woelwijk 32 Tytsjerk

Leeuwarder Courant-recensent Rudolf Nammensma verzorgde deze Luistercursus Kamermuziek waarin hij duidelijk maakte hoe klassieke muziek – en met name kamermuziek – in diverse stijlen en vormen onze oren streelt. Met behulp van beeld- en geluidsfragmenten maakte hij duidelijk hoe de verschillen in stijl, structuur en vertolking onze muziekwaardering beïnvloeden.

Hoe steekt een pianosonate van Mozart in elkaar? Welke rollen zijn de verschillende instrumenten toebedeeld in een klassiek stuk? Waar gaat het u eigenlijk om bij het beluisteren van kamermuziek? Dit zijn vragen die zoal aan bod kwamen. De avond was het vervolg op de eerste lezing die een maand eerder plaatsvond.

mede mogelijk gemaakt door
Scherjon & Meinema Makelaars, Hurdegaryp
Notariskantoor Mr. R.K. Rispens, Veenwouden
Frans Bloemenshop, Hurdegaryp

Dit bericht is geplaatst in Concerten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie