4 mei 2002 – Van Bree Kwartet

Van Bree Kwartet
• zaterdag 4 mei 2002
• Huize Sirag – Lytse Geast 4 Tytsjerk

Het Van Bree Kwartet bestaat uit Arjen Beintema 1e viool, Gijs Philip van Schaik 2e viool, Florian Schneidt altviool en Jan-Ype Nota cello. Al bij hun debuut in 1996 werd het kwartet in de pers geroemd vanwege haar fijnzinnige gearticuleerde spel en haar artistieke veelzijdigheid. Inmiddels hebben ze jaarlijks een concertserie in De Oosterpoort in Groningen. Regelmatig treedt het kwartet op met Pieter Wispelwey, Bart Schneemann en Miranda van Kralingen. In de zomer van 2001 vormden ze de spil van het kamermuziekfestival in Portiers, Frankrijk.

programma
Haydn – Die sieben letzten Worte Jesu Christi Op. 51
Schubert – Strijkkwartet Op 125 Nr. 1 in Es majeur

mede mogelijk gemaakt door
Makelaardij H. Meinema, Hurdegaryp
Notariskantoor mr. R.K. Rispens, Veenwouden
Van der Veen administrateurs, Suwâld

Dit bericht is geplaatst in Concerten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie