12 jan 2002 – Josef Karlíček, Petr Karlíček

Josef Karlíček cello, Petr Karlíček piano
• zaterdag 12 januari 2002
• Huize Van der Steen – Suderein 21 Tytsjerk

Cellist Josef Karlíček (1973) behaalde zijn muziekdiploma’s in Pilzen en Praag. Hij nam deel aan masterclasses en internationale concoursen. Tweemaal viel hem de Prijs van de Martinů Society ten deel. Hij gaf kamermuziekconcerten in Nagano en in het Amsterdamse Concertgebouw en hij treedt met regelmaat op tijdens het Fuefukigawa Festival of Music in Japan. Sinds 1998 studeert hij aan de Folkwang Hochschule für Musik in Essen.

Met zijn broer Petr vormt hij een duo en gezamenlijk hebben ze gestudeerd aan de Sandor Vegh Kamermuziek Academie in Praag. Ze ontvingen een prijs voor hun interpretatie van Martinů’s ‘Vartiaties op een thema van Rossini’.

Pianist Petr Karlíček (Tsjechië, 1972) studeerde piano in Praag, München en Utrecht. Masterclasses en concoursen volgden. Onlangs verzorgde hij nog optredens in Vredenburg, Utrecht en in de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

programma
Beethoven – Sonate in C Op. 102 Nr. 1
Barber – Sonate Op. 6
Popper – Venetiaanse Barcarolle Op. 75
Popper – Elfendans Op. 39
R. Strauss – Sonate in F Op. 6
Schumann – Adagio, Allegro Op. 70

externe link
www.kamermuziekserver.nl/muziek/karlicek_duo
www.petrkarlicek.nl

mede mogelijk gemaakt door
Makelaardij H. Meinema, Hurdegaryp
Notariskantoor mr. R.K. Rispens, Veenwouden
Van der Veen administrateurs, Suwâld
Gerben Reitsma bloemist, Leeuwarden

Dit bericht is geplaatst in Concerten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie