Piotr Jasiurkowski, viool en Tobias Borsboom, piano op 27 februari 2016 in Tytsjerk

Op een schitterende locatie aan de rand van park Vijversburg, bij Alex Visser en Clementine van den Hoek, Woelwijk 4 in Tytsjerk, zullen Piotr Jasiurkowski en Tobias Borsboom een concert geven. In 2013 werd Tobias zowel als solist, als met violist Piotr Jasiurkowski uitverkozen als finalist van de Dutch Classical Talent Tour & Award. Hieraan verbonden zit een studiebeurs, een grootschalige tour door Nederland, een CD-opname en presentatieperiode voor Radio4 en een nominatie voor de DCT Award. Tijdens de finale van de Dutch Classical Talent Award hiervan op 31 mei 2015 is Tobias Borsboom als winnaar verkozen door de jury en Piotr door het publiek.

Klik hier voor het volledige  programma 27-2-16

Aanvang van het concert om 20.00 uur; vanaf 19.30 uur kunt u naar binnen.

Alvast een voorproefje! Finale op You Tube

Het programma op  27 februari:
Mozart – Sonate in e klein
Franck – Sonate in A

Pauze

Szymanowski – Sonate in d klein, op. 9
Penderecki – 3 miniaturen
Wieniawski – Faust fantasy, op. 20

Piotr Jasiurkowski – born in Lubin (Poland) in 1987, obtained his first violin lessons  from Ryszard Wachowski at the age of seven. Later his violin img2teacher was Andrzej Woznica. From 1998 onwards, Piotr studied in the violin class of Prof. Robert Szreder at the Maastricht Academy of Music (The Netherlands), first in the preparatory degree to which he was accepted as the youngest violinist ever in the history of the Academy and from 2006 as a regular student of this Institute. Piotr was privileged to receive master classes from the most distinguished maestros, such as V. Repin and H. Krebbers. In 2011 he graduated summa cum laude with a Master’s degree with distinction in Violin Performance. Shortly after graduation Piotr was appointed as professor of violin at the Maastricht Academy of Music. Meer informatie en muziek op zijn website: http://piotrjasiurkowski.com/Borsboom

Tobias Borsboom (1988, Leidschendam) studeert aan de Jong talent afdeling van het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti tot 2007. Daarna aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn, alwaar hij in 2011 de Bachelor en in 2013 de Master diploma ontvangt. Hij was succesvol bij het Concertgebouw Entree Kamermuziek Concours (2006), het Prinses Christina Concours, The YPF Competition (2007 en 2010), het Grachtenfestival Conservatorium Concours (2012) en de Grand Dominique (2012). Hij won de 3e prijs tijdens de finale van het YPF pianoconcours (2010) met Rachmaninov’s 2e pianoconcert en het Noord Nederlands Orkest onder leiding van Michel Tabachnik. Ook won hij de prijs voor de beste vertolking van een Nederlandse compositie. Meer informatie op Tobias Borsboom

Dit bericht is geplaatst in Concerten. Bookmark de permalink.