Persephone Abbott, sopraan; Jaap de Jonge, bariton; Trudy Klein, actrice; Petr Karlíček, piano – 28 november 2014, Suwâld

Waarde muziekvrienden,

Vrijdag 28 november kunt u het onderstaand programma verwachten. Wij openen met werken uit de klassiek romantische periode van Schubert en Brahms voor piano solo. Vervolgens zullen er een aantal prachtige liederen van Schumann klinken en na de pauze maken wij een voor de Kunstkring bijzonder uitstapje naar Italie met La Serva Padrone van Pergolesi.

Franz Schubert: 7 Walsen uit “12 Valses Nobles” Op.77
(1797-1828) Nr. 1,2,3,8,9,10,11

Johannes Brahms: uit 16 Walzer Op.39
(1833-1897) Nr. 1, 2, 3, 4, 14, 15
Hongaarse Dans Nr.1 (piano solo)

Robert Schumann: Liederen Op.90
(1810 – 1856) 1.Lied eines Schmiedes
2.Meine Rose
3.Kommen und Scheiden
4.Die Sennin
7.Requiem
(sopraan + piano)

—— pauze—–

G.B. Pergolesi: “La Serva Padrona” (Opera)
(1710 – 1836)

_MG_0558

Persephone Abbott, sopraan
Jaap de Jonge, bariton
Trudy Klein, actrice
Petr Karlíček, piano

Plaats: ten huize van familie Schoppert/van Diepen, Kerkbuurt 53 – Suwâld
Aanvang: 20:00 uur
Entree: EUR 15,– (inclusief een consumptie in de pauze)
U kunt reserveren door een mail te versturen naar: reserveren@kunstkringhardegarijp.nl, door middel van de link: www.kunstkringhardegarijp.nl of telefonisch op 0511-43 13 38 (Bij geen gehoor kunt u op de voice-mail uw reservering inspreken).
Wij wijzen u erop dat gereserveerde plaatsen tot één week voor het concert kosteloos geannuleerd kunnen worden.

Na het concert is er gelegenheid om in informele sfeer met elkaar en de musici na te praten en een consumptie te gebruiken.

Met muzikale groet,

Stichting Kunstkring Hardegarijp

Het ensemble Postiljon is opgericht in het najaar van 2012. Postiljon specialiseert zich in korte, één uur durende, komische opera’s. Zij maken minimaal gebruik van rekwisieten en decorstukken, waardoor Postiljon op eenvoudige wijze kan optreden in kleine theaters en zalen, recepties of openlucht podia.

Informatie over de musici:
* Persephone Abbott, sopraan, volgde tijdens haar kindertijd acteerlessen. Ze begon haar zangopleiding aan Oberlin Conservatory of Music in Ohio, maar vervolgde haar opleiding al kort daarna in Frankrijk, bij Suzanne Sarocca en Mady Mesplé. Ze studeerde af aan het conservatorium van Utrecht, waar ze les had van Udo Reinemann en Thom Bollen. In haar Utrechtse tijd reisde ze regelmatig naar Italië, voor vocale training door Adelisa Tabiadon en Rodolfo Celletti. Persephone zong al vele rollen, waaronder Eerste Dame in Die Zauberflöte, Despina in Cosi fan tutti, Belinda in Dido and Aeneas, Zerlina in Don Giovanni en Micaela in Carmen. De laatste jaren is ze gecoacht door Kelvin Grout, Pierre Mak, David Bollen, Christian Papis en Maarten Hillenius.

* Jaap de Jonge, bariton, had zangles van Marjanne Kweksilber en krijgt sinds vijf jaar les van Wiebke Göetjes. Hij wordt gecoacht door pianisten Gilbert den Broeder en Alexander Koeznetsov. Jaap heeft in verschillende opera’s gezongen: Die Zauberflöte (Papageno), Dido and Aeneas (Aeneas), Hansel und Gretel (Peter der Besenbinder), Dialogues des Carmélites (Marquis), Rigoletto (Sparafucile én Rigoletto).

* Trudy Klein volgt sinds ruim tien jaar zangles en is bekend om haar komische talenten op het podium. Trudy zingt niet in deze La Serva, ze acteert. Ze speelt de rol van Vespone, een karakter dat zingt noch spreekt, maar er wel bij moet zijn om de boel te redden.

* Petr Karlíček debuteerde als pianist op tienjarige leeftijd als pianist met het symfonieorkest van zijn geboortestad Mariánské Lázně in Tsjechië. Hij studeerde aan het conservatorium van Pilsen en aan de Muziekacademie in Praag, bij Miroslav Langer. Ook studeerde hij aan de Hochschule für Musik in München, bij Gerhard Oppitz, en aan het Utrechts Conservatorium bij Kyoko Hashimoto en Alan Weiss. In juni 2000 behaalde hij in Utrecht het diploma Uitvoerend Musicus met de hoogste onderscheiding. Petr volgde verschillende masterclasses, bij o.a. Eugen Indjic, Alexander Lonquich, Boris Berman, Ferenc Rados en Earl Wild. Met succes nam hij deel aan diverse nationale en internationale concoursen. Petr geeft regelmatig uitvoeringen met orkesten alsook pianorecitals en werkt samen met verschillende kamermuziekensembles. Met zijn broer, cellist Josef Karlíček, vormt hij het Karlíček Duo, dat optreedt in Japan, Duitsland en Nederland.

Dit bericht is geplaatst in Concerten. Bookmark de permalink.