15 juni 2001 – Hadewijch Trio

Hadewijch Trio
• vrijdag 15 juni 2001
• Huize Van der Steen – Suderein 21 Tytsjerk

Het Hadewijch Trio richt zich op repertoire voor strijktrio. Ondanks dat hiervoor minder werken zijn geschreven dan voor het strijkkwartet, weet het trio toch juwelen en monumenten van de kamermuziek ten gehore te brengen. Naast de hoge eisen die iedere vorm van kamermuziek stelt is het bijzondere van een strijktrio dat het veel van de individuele prestaties van ieder lid vergt. Met hun gevarieerde achtergrond heeft een ieder van hen zich wel bewezen met solistische optredens. Violiste Marijke van Kooten speelt eerste viool in het Schönberg Ensemble, Edith van Moergastel is altvioliste in het Concertgebouworkest en celliste Doris Hochscheid maakt deel uit van het Asko Ensemble en Ensemble Rencontre.

programma
Schubert – Strijktrio in Bes, D 471
Mozart – Divertimento in Es, KV 563
Klein – Strijktrio (1944)
Dohnányi – Serenade voor strijktrio (1904)

mede mogelijk gemaakt door
ING Groep
Makelaardij H. Meinema, Hurdegaryp
Gerben Reitsma bloemist, Leeuwarden
Notariskantoor mr. R.K. Rispens, Veenwouden
Van der Veen administrateurs, Suawoude
Nicolai, Lourens & Tabak accountants

Dit bericht is geplaatst in Concerten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie