Matangi Quartet, Christiaan Kuyvenhoven op 30 juni 2007 – Suwâld

Matangi Quartet, Christiaan Kuyvenhoven piano
• zaterdag 30 juni 2007
• Huize Lindner – Suderein 33 Suwâld

Het Matangi Quartet is een van de meest veelbelovende kamermuziekensembles van Nederland. Een nieuwe generatie klassieke musici die zich uitdagend en verfrissend veelzijdig tonen. Zo traden ze op met popzangeres Frédérique Spigt, brachten ze cd’s uit met Herman van Veen, Carel Kraaijenhof en Youp van ’t Hek. Deze baanbrekende uitstapjes buiten de klassieke muziek maken nieuw publiek warm voor het strijkkwartet. Bovendien geeft het ze inspiratie om het klassieke repertoire met nieuw elan tot leven te wekken. Dit doen ze met respect voor de tradities, maar bovenal gaat het hen om het voelbaar maken van de energie, passie en opwinding.
De Matangi’s volgden de Nederlandse Strijkkwartet Academie onder leiding van Stefan Metz (cellist Orlando Kwartet), kregen daar les van wereldberoemde musici waaronder leden van het Amadeus Kwartet en werden jaren intensief begeleid door Henk Guitart (altviolist Schönberg Kwartet). Het kwartet bestaat uit Maria-Paula Majoor en Daniel Torrico Menacho op viool, Karsten Kleijer op altviool en Arno van der Vuurst op cello.

Christiaan Kuyvenhoven (1985) had in 1998 al de Prinses Christina Concours op zijn naam staan en werd twee jaar later uitgeroepen tot Jong Muziektalent 2000. In 2005 won hij de derde prijs van het prestigieuze Internationale Franz Liszt Pianoconcours, waardoor hij Nederlands eerste laureaat sinds 16 jaar werd. Vele optredens over de hele wereld volgden: van Amerika tot Indonesië. Ook heeft hij opgetreden met orkesten zoals Het Orkest van het Oosten en het Residentie Orkest.

Dit concert was gepland als concert op het water bij Earnewâld, maar vanwege de weersomstandigheden is uiteindelijk uitgeweken naar een boerderij. (zie ook pers)

programma
Schumann – Quintet in Es Op. 44

lokatie

Grotere kaart weergeven

externe link
www.matangi.nl
www.christiaankuyvenhoven.nl

mede mogelijk gemaakt door
Scherjon & Meinema Makelaars, Hurdegaryp
Notariskantoor Mr. R.K. Rispens, Veenwouden
Frans Bloemenshop, Hurdegaryp

Dit bericht is geplaatst in Concerten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie