Over de Kunstkring

Kunstkring Hardegarijp

Het initiatief voor de kunstkring is in 1995 ontstaan door een aantal muzikale personen die regelmatig concerten organiseerden. De belangstelling werd steeds groter en om alles beter te stroomlijnen is in 2000 de Stichting Kunstkring Hardegarijp in het leven geroepen. Jaarlijks worden er door zo’n vijftien medewerkers vier tot vijf huisconcerten op wisselende locaties in en om Hardegarijp georganiseerd voor 50 tot 100 personen. De piano en het strijkinstrument staan daarbij centraal en de altijd hoogstaande uitvoeringen zijn vaak van prominente musici.

In de loop van de jaren traden onder meer de volgende top musici op :
Het Matangi strijkkwartet; Hannes Minnaar met het van Baarle Trio; vaste gasten zijn de winnaars Liszt concours (o.a. Mariam Batsashvili, Masataka Goto, Vitaly Pisarenko, Alexander Ullman); Bas Verheijden met het Atlantic trio; de gebroeders Blaak; het Karlicek duo; Christiaan Kuyvenhoven; het Rubens Kwartet met Inon Barnatan; Frans Douwe Slot; Klara Wurtz; Hristo Petrov; Emmy Verhey; Anastasia Feruleva, Ivan Penkov, Tobias Borsboom, Raimon Engelshoven en vele anderen (zie ook  concertarchief).

De  stichting beoogt een ontmoetingsplaats te zijn voor liefhebbers van klassieke muziek. Met de aanschaf van een eigen Yamaha vleugel en de oprichting van een vaste kring van Vrienden van de Vleugel, biedt de kring ook een podium voor aankomende topmusici van de Ferwerda Academie in Groningen. Sinds vorig jaar is het vaste onderkomen van onze vleugel, het monumentale buiten Fogelsangh State in  Veenklooster, ook een centrum voor voor muziekliefhebbers om elkaar te ontmoeten en samen te spelen onder het motto Muziek rond de vleugel.

Vrijwilligers gezocht. Hoewel iedereen die eenmaal bij de Kunstkring is betrokken, er niet meer weg wil, hebben we toch regelmatig nieuwe enthousiaste mensen nodig.