Muziek rond de Vleugel

Ook in 2020 organiseren wij weer

“Muziek rond de Vleugel”

De vleugel van de Kunstkring Hardegarijp, die gewoonlijk gebruikt wordt door topmusici zoals de winnaar van het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours, wordt dan ter beschikking gesteld aan amateurmusici die hiermee de gelegenheid krijgen op een prachtige locatie met elkaar te musiceren. Wij bieden hiermee een podium voor muziekliefhebbers om elkaar te ontmoeten en samen te spelen. Heeft u belangstelling, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Op 7 juni, 5 juli, 23 augustus, 20 september 2020 en nog nader bekend te maken data organiseren wij deze muziekmiddag op Fogelsanghstate te Veenklooster: een museum dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.  Aanvang rond 14 uur.

Voor Salonorkest Zwink, een zevenkoppig gezelschap van (amateur)musici, opgericht in de jaren tachtig, wordt nog een nieuwe datum bepaald. Ze hebben een gevarieerd programma. Ook spelen Nanda Rozenstraten en Lina Lazonder gezellige QMains-piano-muziek.

Op 7 juni zal Frans Douwe Slot een Masterclass geven aan twee QMains pianoduo’s, te weten  Lieke Bos en Nanda Rozenstraten,  en Marianne en Erna Jansen.     

Op 5 juli zijn er diverse ensembles van musici van het Fries Kamer Orkest.

Op 23 augustus speelt Trio Tentativo een gevarieerd programma. Sierk Hondema (piano), Gerbrig van Brug enMarlinda Wenselaar (fluit).

Op zondag 20 september klinkt er een melange van liederen uit de romantische én de modern-romantische tijd gezongen door vrouwenkwartet Femm’tet met pianobegeleiding. Er zijn twee pianisten: Piet Vessies, ook koordirigent en componist, en Oeds Wijnsma. Zij zullen begeleiden en zowel quatre-mains als solistisch spelen. Op het programma staan composities van diverse componisten uit diverse tijden.

 

FogelsanghState_Foarkant-300x225Speelt u zelf een instrument en wilt u graag met anderen samenspelen, neem dan contact met ons op.

Uitnodiging aan musici

 

Een bezoek aan Fogelsangh State (toegang slechts 5 €!) is zeer de moeite waard en zeker met deze gezellige muzikale omlijsting die vanuit de tuinkamer door het monumentale huis en de prachtige tuin klinkt.

DSCI6919 edited

Fogelsangh State
Adres:
Kleasterwei 3
Veenklooster
“Muziek rond de Vleugel”
Contact:
Erna Jansen  06 40265325