Muziek rond de Vleugel

“Muziek rond de Vleugel”

Helaas is het niet mogelijkn in 2020 Muziek rond de vleugel te organiseren. We hopen  van ganser harte dat het mogelijk is in 2021 weer muziek rond de vleugel te kunnen  laten klinken. Deze muziekmiddagen zijn op een aantal zondagmiddagen op Fogelsanghstate te Veenklooster. Aanvang rond 14 uur.

De vleugel van de Kunstkring Hardegarijp, die gewoonlijk gebruikt wordt door topmusici zoals de winnaar van het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours, wordt dan ter beschikking gesteld aan amateurmusici die hiermee de gelegenheid krijgen op een prachtige locatie met elkaar te musiceren. Wij bieden hiermee een podium voor muziekliefhebbers om elkaar te ontmoeten en samen te spelen. Heeft u belangstelling, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Het programma dat u in 2020 tegemoet kon zien, hopen we in 2021 uit te kunnen voeren.

Salonorkest Zwink, een zevenkoppig gezelschap van (amateur)musici, opgericht in de jaren tachtig.  Ze hebben een gevarieerd programma.

Ook spelen Nanda Rozenstraten en Lina Lazonder gezellige QMains-piano-muziek.

 

Een Masterclass door Frans Douwe Slot aan twee QMains pianoduo’s, te weten  Lieke Bos en Nanda Rozenstraten,  en Marianne en Erna Jansen, staat ook op het programma.

Diverse ensembles van musici van het Fries Kamer Orkest zijn hopelijk weer van de partij.

Trio Tentativo speelt een gevarieerd programma.

Sierk Hondema (piano), Gerbrig van Brug en Marlinda Wenselaar (fluit).

Een melange van liederen uit de romantische én de modern-romantische tijd gezongen door vrouwenkwartet Femm’tet met pianobegeleiding.

En er zijn twee pianisten: Piet Vessies, ook koordirigent en componist, en Oeds Wijnsma.

Zij zullen begeleiden en zowel quatre-mains als solistisch spelen. Op het programma staan composities van diverse componisten uit diverse tijden.

 

Wij hopen u in 2021 weer te kunnen ontmoeten!

 

 

FogelsanghState_Foarkant-300x225Speelt u zelf een instrument en wilt u graag met anderen samen spelen, neem dan contact met ons op.

Uitnodiging aan musici

 

Een bezoek aan Fogelsangh State (toegang slechts 5 €!) is zeer de moeite waard en zeker met deze gezellige muzikale omlijsting die vanuit de tuinkamer door het monumentale huis en de prachtige tuin klinkt.

 

Fogelsangh State
Adres:
Kleasterwei 3
Veenklooster
“Muziek rond de Vleugel”
Contact:
Erna Jansen  06 40265325

 

 


“Muziek rond de Vleugel”