Bordesconcert Frans Douwe Slot en Dimitry Ivanov

Waarde Muziekvrienden, Na het overweldigende zomeravond bordes concert met Tobias Borsboom op 1 augustus jl. is het op zondagmiddag 6 september de beurt aan Frans Douwe Slot (piano) en Dmitry Ivanov (viool) om acte de presence te geven.

Zowel Frans Douwe als Dmitry hebben hun sporen verdiend in de muziekwereld en zij spelen voor ons het volgende programma. Van Johann Sebastiaan Bach zijn vioolsonate nr.1 in b mineur, BWV 1014, van Ludwig van Beethoven zijn vioolsonate nr.1 in D majeur opus 12 nr. 1 en van Johannes Brahms zijn vioolsonate nr.1 in G majeur opus 78. De reden dat wij als Kunstkring ook dit concert organiseren is dat de opgelegde corona maatregelen op velerlei vlak zeer ingrijpende gevolgen gehad heeft voor onze samenleving. Zoals u weet heeft ook de podiumsector het zwaar te verduren waarbij ook de artiesten veelal zonder inkomen komen te zitten.

Om onze eigen artiesten Dmitry Ivanov en Frans Douwe Slot, alle twee lid van de Muzische Commissie, een financieel steuntje in de rug te geven, organiseren wij in samenwerking met Stichting Fogelsangh State dit “Zondagmiddag bordes concert”

Datum: 6 september 2020 , aanvang 15:00 uur, in een monumentale boerderij aan het Zuiderend 31 te Suwâld. Ticket: € 20,– p.p. plus een vrijblijvend verzoek om een extraatje te geven om zodoende Frans Douwe en Dmitry een financieel steuntje in de rug te geven. Reserveren kan vanaf heden via de website www.kunstkringhardegarijp.nl of telefonisch 06 – 531 592 86

Hoe gaan wij dit op corona-veilige manier doen? Wij plaatsen de vleugel op veilige afstand van het publiek. De stoelen, waarop u plaats kunt nemen, zetten wij in een wijde boog met voldoende afstand van elkaar,rondom de vleugel. Voor het gebruik van de toiletten van is een protocol opgesteld zodat het toiletbezoek geen risico’s met zich meebrengt. De gebruikelijke pauze slaan wij over, omdat bij de bediening van consumpties aan de bar risico voor besmetting bestaat. Het concert bestaat daarom uit één blok en u mag zelf uw eigen hapjes en drankjes meenemen die u tijdens en na het concert kunt nuttigen. Wij stellen ons voor dat dit juist ook heel gezellig kan zijn. Heerlijk ontspannen op een zomeravond met een hapje en drankje in de buitenlucht luisteren naar prachtige muziek!

Wij kijken er weer naar uit om u te ontmoeten met muziek!

Met een muzikale groet van de muzische commissie van de Stichting Kunstkring Hardegarijp, Tobias Borsboom Dmitry Ivanov Simon Meinema Frans Douwe Slot

Geplaatst in Concerten | Een reactie plaatsen

Bordesconcert Tobias Borsboom op Fogelsanghstate

Waarde Muziekvrienden,
 
Na een langdurige periode van stilte zijn wij verheugd dat wij weer van ons kunnen laten horen! Wij hopen dat u allen de afgelopen periode goed bent doorgekomen. De opgelegde beperkingen hebben op velerlei vlak zeer ingrijpende gevolgen gehad voor onze samenleving. Zoals u weet heeft ook de podiumsector het zwaar te verduren waarbij ook de artiesten veelal zonder inkomen komen te zitten. 
Om onze eigen artiesten Tobias Borsboom, Dmitry Ivanov en Frans Douwe Slot, alle drie lid van de Muzische Commissie, een financieel steuntje in de rug te geven, organiseren wij in samenwerking met Stichting Fogelsangh State
 
“Zomeravond bordes concerten” 
 
Aan Tobias Borsboom de eer om het eerste concert te geven. Hij speelt werken van Liszt, Godowski, Schubert/Liszt, Brahms en Dukas. Tobias is een veelzijdig pianist die in zowel de solopraktijk als in kamermuziek setting hoge ogen gooide toen hij tijdens de Dutch Classical Talent finale voor beide onderdelen de eerste prijs ontving. 
Frans Douwe (piano) en Dmitry (viool) geven op een nog nader te bepalen datum een duoconcert op dezelfde plaats.
 
Datum: 1 augustus 2020 – aanvang 20 uur,
(bij slecht weer op 1 augustus uitwijk naar 8 augustus)
Plaats: Buiten aan de voorzijde van Fogelsangh State, Kleasterwei 3 Veenklooster.
Ticket: € 20,– p.p. plus een vrijblijvend verzoek om een extraatje te geven om zodoende Tobias en zijn gezin een financieel steuntje in de rug te kunnen geven.
Reserveren:
Dit kan vanaf zaterdag 27 juni a.s. via de website www.kunstkringhardegarijp.nl  Als u direct wilt reserveren dan kan dit door een mail te sturen naar kunstkringhardegarijp@gmail.com
of telefonisch 06 – 531 592 86​   

 
Hoe gaan wij dit op corona-veilige manier doen?
Wij plaatsen de vleugel op het bordes, zodat de musici op veilige afstand van het publiek het concert kunnen geven. De stoelen, waarop u plaats kunt nemen, zetten wij in een wijde boog met voldoende afstand van elkaar, voor het bordes. 
Voor het gebruik van de toiletten van Fogelsangh State is een protocol opgesteld zodat het toiletbezoek geen risico’s met zich meebrengt. 
De gebruikelijke pauze slaan wij over, omdat bij de bediening van consumpties aan de bar risico voor besmetting bestaat. Het concert bestaat daarom uit één blok en u mag zelf uw eigen hapjes en drankjes meenemen die u tijdens en na​         ​ het concert kunt nuttigen. Wij stellen ons voor​    dat dit juist ook heel gezellig kan zijn. Heerlijk ontspannen op een zomeravond met een hapje en drankje in de buitenlucht luisteren naar prachtige muziek! 
 
Nog even praktisch: Mocht het op 1 augustus slecht weer zijn dan schuift het concert een week op naar zaterdag 8 augustus. Mocht dit het geval zijn dan zullen wij u hierover tijdig per mail en via onze website informeren. Dus houdt u hier rekening mee als u reserveert dat u zowel 1 als 8 augustus vrij houdt in uw agenda.
 
 
Met een muzikale groet en uitkijkend u weer te ontmoeten met muziek!
Namens Stichting Kunstkring Hardegarijp,
Tobias Borsboom
Dmitry Ivanov
Simon Meinema
Frans Douwe Slot

Geplaatst in Concerten | Een reactie plaatsen

Recital van Ivan Penkov op 14 december 2019 Mûnein

Het verheugt ons zeer u uit te kunnen nodigen voor het pianorecital met Ivan Penkov ten huize van de familie Vrolijk – Van Zandbergen.

Datum: 14 december 2019
Aanvang: 20.00 uur , zaal open vanaf 19.30 uur
Entree: € 20,– p.p. (incl een drankje in de pauze)
Plaats: Jelte Binneswei 14 – 9063 JP Mûnein

Programma:
Mozart – Fantasia in c klein, KV 475
Schumann – Carnaval opus 9
Liszt – Sposalizio  (uit Deuxième Année de Pèlerinage: Italie)
Ravel – Gaspard de la Nuit

De oorspronkelijk uit Bulgarije afkomstige Ivan Penkov studeerde bij Paul Komen aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, en daarna aan het Conservatorium van Amsterdam met Jan Wijn waar hij  zijn Masterdiploma behaalde.
Penkovs pianocarrière begon in zijn geboorteplaats Pleven in Bulgarije, waar hij op zesjarige leeftijd terechtkwam in de pianoklas van Antoaneta Vodenitcharov aan de prestigieuze Nationale School voor de Kunsten. Op zijn elfde stond hij voor het eerst op het podium met een orkest, het Pleven Philharmonisch Orkest, als solist met de G groot Pianoconcert van Haydn. Met dit orkest heeft hij sindsdien regelmatig gespeeld als solist van onder anderen de pianoconcerten van Liszt, Grieg en Rachmaninov.

Ook won Ivan meerdere prijzen, waaronder de Eerste Prijs bij het Concours van Stara Zagora, Tweede prijs van het concours Albert Roussel, Sofia. In 2008 kreeg hij tijdens het Peter de Grote Festival de Klaas Dijkstra Award (De grote prijs) uitgereikt, die hem in staat stelde zijn studie in Groningen te vervolgen. Ivan was in 2014 een van de finalisten van het Franz Liszt International Piano Competition in Utrecht. 

Geplaatst in Concerten | Een reactie plaatsen