Zaterdag 16 maart 2019 – 20 uur Pianorecital Vivianne Cheng

Het verheugt ons zeer u op zaterdag 16 maart a.s te 
kunnen ontvangen in de woonboerderij van de familie De Beer . In de tot ‘concertzaal’ omgebouwde woonruimte zal de pianiste Vianne Cheng een aantrekkelijk programma ten gehore brengen.

De Amerikaanse pianiste Vivianne Cheng is een van de vijf jongste Steinway artiesten ter wereld. Zij staat bekend om haar uitzonderlijk gevoelige en geconcentreerde pianospel en grote verbeeldingskracht.
Via deze link kunt u alvast met haar kennis maken: Https://vivi-anne.com/

Op het programma staan:
Tchaikovsky Thème original et variations, Op. 19 
Beethoven Sonata No. 32 in C minor, Op. 111 
– pauze –
Rachmaninoff Variations on a Theme of Corelli, Op. 42 
Chopin Préludes, Op. 28, selections

Datum: 16 maart 2019
Aanvang: 20.00 uur , zaal open vanaf 19.30 uur
Entree: € 20,– p.p. (incl een drankje in de pauze)
Plaats: ten huize van de familie De Beer, West 3 (9285WB) Buitenpost.

Na afloop van het concert bent u uitgenodigd om nog een drankje te drinken en met elkaar na te praten.

Reserveren kan via de website:Reserveren of via telefoon 06-531 592 86. Bij geen gehoor kan de reservering worden ingesproken.

Geplaatst in Concerten | Een reactie plaatsen

2019 Weer een Muzikaal jaar!!


Beste muziekliefhebbers,
Misschien heeft u de afgelopen maanden wel eens gedacht: heb ik soms toevallig iets gemist van de Kunstkring Hardegarijp? Het was toch meestal wel de gewoonte dat de Kunstkring Hardegarijp een concert organiseerde in het najaar. Dat is dit najaar helaas niet gelukt en wij kunnen u meedelen dat u dus geen nieuwsbrieven gemist hebt. Waarom dit najaar geen concert? Daar spelen wellicht meerdere oorzaken mee: door verhuizingen zijn we een paar prominente concertlocaties kwijt geraakt. Momenteel zijn we druk op zoek naar nieuwe locaties, met name locaties waar wat meer ruimte beschikbaar is. Mocht u uw eigen huis beschikbaar willen stellen voor zo’n fantastisch concert of een idee hebben voor een locatie in uw omgeving …. aarzel dan niet om ons dat te melden!
Wat wellicht ook een rol heeft gespeeld is dat de organisatie van Schubertiade in Jorwert afgelopen zomer 
veel van onze vrijwilligers gevraagd heeft. Daarom ook even een pas op de plaats. Overigens hebben wij met dit concert in Jorwert een fantastische inspanning geleverd. De recensie in de LC was  lovend! Maar hier werd ook duidelijk dat wij manschappen /mensen nodig hebben om zo’n evenement te organiseren en uit te voeren. Dus lezer, als u mee wilt doen met het organiseren van onze concerten; wees welkom!
Maar na deze rustpauze gaat de Kunstkring Hardegarijp weer gewoon verder. Ondertussen kijken wij al naar het nieuwe jaar en zijn er gesprekken gaande over een aantal nieuwe huisconcerten. In februari is het plan om een pianotrio op het podium te hebben. Het trio bestaat uit Floor Le Coultre (viool), de Canadese cellist – William McLeish en pianist Ivan Penkov. En in het voorjaar van 2019 gaan we weer verder met Muziek rond de Vleugel op Fogelsangh State. Dit op basis van het succes en de prettige samenwerking met Stichting Fogelsangh State. Als amateurmuzikant bent u hier welkom om samen muziek te maken. Ook is er de mogelijkheid om als vrijwilliger bij dit evenement betrokken te zijn. Wilt u hierover meer weten neem dan contact met ons op.
En met het de directie van het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours zijn  al weer afspraken gemaakt dat de Kunstkring Hardegarijp de winnaar van 2020 weer een podium zal bieden.
Het bestuur en de vrijwilligers van de Kunstkring Hardegarijp wenst u alvast fijne feestdagen en een muzikaal 2019 toe.
Bestuur en vrijwilligers van de Kunstkring Hardegarijp

Geplaatst in Concerten | Een reactie plaatsen

Muziek rond de Vleugel 30 september Fogelsanghstate

Nota Bene: HELAAS zal op zondag 27 oktober geen Muziek rond de Vleugel kunnen plaatsvinden!

Russische liederen rond de vleugel op Fogelsangh-State

 Zondagmiddag 30 September wordt er volgens traditie weer muziek rond de vleugel gemaakt op Fogelsangh-State. Dit keer een programma met Russische Romantiek. Marina van der Ploeg-Mikhailava brengt deze Russische rijke sfeer in de Friese state. Met haar bijzondere stem zingt zij onder begeleiding van gitaar Russische liederen die doorspekt zijn van folklore en romantiek. Muziek om de herfst die zo zichtbaar is in deze tijd van het jaar, mee in te luiden.

Deze middag spelen Ottoline van der Kreek (cello) en Nanda Rozenstraten (piano) ook verschillende Russchische Romansische stukken. Meeslepende melodieën, heftige emoties: het klinkt allemaal door in de muziek die Rachmaninov, Tsjaikovski en Arenski componeerden. Deze componisten componeerden voor de prachtige combinatie van piano en cello. Geen wonder dat in dit stuk niet de piano, maar juist de cello de hoofdrol speelt. Volop sfeer en ontmoetingen. Dit allemaal met in de pauze de mogelijkheid voor een museale rondleiding door de State.

Aanvang 13:30 uur regulier tarief Fogelsangh-State, gelegenheid tot nazit.

Geplaatst in Muziek rond de vleugel | Een reactie plaatsen