21 april -Suwâld :Voorjaarsrecital van Florian Verweij

Het voormalige winkelpand uit 1930 aan de Kerkbuurt 26 in Suwâld nadert haar voltooiing na renovatie etc.

In het voorhuis hebben de bewoners Nynke en Koos een L-kamer geheel in stijl ingericht met plaats voor 70 mensen aan publiek.

Hierdoor is  spontaan het plan bedacht om Florian Verweij te vragen of hij een pianorecital voor ons wil geven.

Florian gebeld, reageerde meteen enthousiast en kan Van Beethoven, Scriabin, Haydn en Debussy spelen.

Na overleg met hem en de bewoners van de Kerkbuurt 26 is zaterdag 21 april a.s. de datum geworden dat Florian bij ons komt optreden.

De toegangsprijs is € 17,50 , inclusief een glaasje in de pauze.

Wilt u nu al reserveren: klik hier!

Nadere informatie volgt op deze website.

Via deze link kunt u alvast met hem kennis maken: http://www.florianverweij.nl/biografie/

Geplaatst in Concerten | Een reactie plaatsen

Vrienden van de Vleugel bijeenkomst 2018

NOTA BENE:  Dit is een besloten bijeenkomst! Alleen voor Vrienden van de Vleugel. Wilt u ook Vriend worden? Zie daarvoor de speciale pagina: Vrienden

Masterclass, een avond met muziek onder leiding van Frans Douwe Slot.

Datum: zaterdag 29 september 2018

Aanvang: 20:00 uur

Locatie: Fogelsangh State, Kleasterwei 3

(9297 WN) Veenklooster.

Frans Douwe  zal op deze avond een thema behandelen waarbij de vleugel centraal staat en ook zullen een aantal jong getalenteerde pianisten van zich laten horen.

Met ons heeft u het mogelijk gemaakt dat er in het afgelopen seizoen een groot aantal muzikale activiteiten hebben plaatsgevonden waarbij onze eigen vleugel het onmisbare instrument is.
Om u een indruk te geven. In de zomermaanden staat de vleugel elke laatste zondag van de maand ter beschikking aan amateurmusici. Tijdens het evenement “Muziek rond de vleugel” musiceren deze mensen/amateurmusici op Fogelsangh State waarbij de vleugel een muzikaal ontmoeten mogelijk maakt tussen zowel de mensen die zelf achter de vleugel plaatsnemen of zich laten begeleiden als zij die een ander instrument bespelen. Ook het seizoen 2018 van “Muziek rond de vleugel” beloofd weer een zeer gezellige en muzikale ontmoetingsplaats te worden voor zowel musici als publiek.
Ook bij onze  huisconcerten stond en staat onze vleugel centraal.
Ook in het dit concertseizoen zal de vleugel weer een prominente rol spelen. Zij gaat hiervoor weer meerdere malen op reis. Om deze reizen zo zorgvuldig mogelijk te kunnen ondernemen hebben wij mede door uw donaties een zeer degelijke beschermhoes aan kunnen schaffen. En het laatste nieuws is dat wij mede door uw donatie nu de beschikking hebben over een eigen trailer waarmee wij de vleugel zelf en geheel in eigen beheer van en naar de concertlocaties kunnen vervoeren.
Naast dit alles heeft de vleugel blijvend zorg en aandacht nodig als onderhoud, stemmen, vervoer, stalling, vervanging materiaal enz.
U begrijpt dat al het bovenstaande mede mogelijk gemaakt is door u. Als bestuur van Stichting Kunstkring Hardegarijp zijn wij u dan ook zeer erkentelijk voor uw bijdrage. Zodoende nodigen wij u graag en van harte uit om op 29 september a.s. aanwezig te zijn zodat wij met u het glas kunnen heffen op de vleugel die wij door uw donaties in eigendom hebben verkregen.
Op deze avond praten wij u, naast de muzikale invulling, graag bij over de stand van zaken rond de vleugel en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Wij verwelkomen u ook in 2018 weer graag als vriend van de vleugel.

Met hoogachting,

Bestuur, Stichting Kunstkring Hardegarijp

Geplaatst in Vrienden van de vleugel | Een reactie plaatsen

17 februari 2018 – Winnaar Liszt -pianoconcours in Burgum

De Kunstkring Hardegarijp is zo gelukkig altijd de winnaar van het driejaarlijks  Internationaal Franz Liszt Pianoconcours te mogen verwelkomen. De winnaar van de 11e editie is sinds 21 oktober bekend :

Alexander Ullman.

De volledige finale kun u hier beluisteren: FINALE

Zijn biografie kunt u hier lezen en via You tube kunt u alvast kennis met hem maken: Alexander

Op 17 februari 2018 zal Alexander Ullman optreden in de grote zaal van Glinstrastate in Burgum: aanvang 20.00 uur, toegang 20 € per persoon.

U kunt nu al reserveren voor dit unieke recital.

Plaats: Glinstra State, Schoolstraat 83, 9521 EB Burgum

Programma:

  • Liszt – En rêve, S207
  • Liszt – Schlaflos! Frage und Antwort, S203
  • Liszt – Bénédiction de Dieu dans la solitude, S173/3
  • Liszt – Csárdás, S225/1
  • Liszt – Mephisto Waltz No. 2, S515

Pauze

  • Tchaikovsky/Pletnev – Nutcracker Suite
  • Stravinsky – Firebird Suite
Geplaatst in Concerten | Een reactie plaatsen