Muziek rond de Klavecimbel op 27 augustus

Muziek rond de vleugel geeft veelzijdig middagprogramma

De zondagmiddag wordt meer en meer ontdekt als Kulturele middag op Fogelsangh-State te Veenklooster. Het museum met een rijk verleden werkt al langer samen met Kunstkring Hardegarijp door het op Fogelsangh-State organiseren van concerten. Muziek rond de vleugel is op alle fronten een laagdrempelig muziekmatinee, waar liefhebbers van klassieke muziek meegenomen worden op een steeds weer unieke en boeiende reis. En dat voor slechts 5 € toegangsprijs voor de hele State!

Zondag 26 augustus speelt Hans Nomen op zijn meegebrachte klavecimbel.

Hierover geeft hij uitleg over zowel de muziek als ook over het instrument zelf. Een instrument dat uitstekend past in de 19e inrichting van de State.

Bennie Huisman (muzikant, schrijver, verteller, zanger) laat ons genieten van zijn prachtige kleinkunstprogramma. De optredens die Huisman geeft zijn doorgaans solo, maar soms ook met anderen. Liedjes & verhalen, met humor & bezinning, vaak thematisch. Huisman laat zich inspireren door buitenplaats Fogelsangh-State.

Zie www.fogelsangh-state.nl voor meer informatie. Voor vragen kunt u contact opnemen met Jan Willem Zwart 0651324442

Zie Kunstkring Hardegarijp voor meer informatie. Contactpersoon Muziek rond de Vleugel: Willemijn van Rossum  0613475616; wsvanrossum@gmail.com

Overzicht  van het  verdere programma “Muziek rond de Vleugel”  seizoen 2017

24 september 2017: * Mietsie  Ruiters  zingt  Bertholt  Brecht , op de piano begeleid door Willemijn van Rossum*  Het harp trio “ Kaira  Kaira “  treedt op met  Keltische muziek. *  Marina van der   Ploeg-Mikhailava  ( zang / gitaar)  brengt ons in Russische sferen met haar mooie stem en geeft uitleg over de schoonheid en geschiedenis van de Russische romantiek( basis van de folklore).

29 oktober 2017: *  Herman Leusman ( hobo ) en Nanda Rozenstraten ( piano) * Vivace
(senioren orkest ) o.l.v. dirigent Douwe Veenstra.

 

Geplaatst in Muziek rond de vleugel | Een reactie plaatsen

Bijeenkomst Vrienden van de vleugel op 30 september

NOTA BENE:  Dit is een besloten bijeenkomst! Alleen voor Vrienden van de Vleugel. Wilt u ook Vriend worden? Zie daarvoor de speciale pagina: Vrienden

Masterclass, een avond met muziek onder leiding van Frans Douwe Slot.

Datum: zaterdag 30 september 2017

Aanvang: 20:00 uur

Locatie: Fogelsangh State, Kleasterwei 3 (9297 WN) Veenklooster.

Met ons heeft u het mogelijk gemaakt dat er in het afgelopen seizoen een groot aantal muzikale activiteiten hebben plaatsgevonden waarbij onze eigen vleugel het onmisbare instrument is.
Om u een indruk te geven. In de zomermaanden staat de vleugel elke laatste zondag van de maand ter beschikking aan amateurmusici. Tijdens het evenement “Muziek rond de vleugel” musiceren deze mensen/amateurmusici op Fogelsangh State waarbij de vleugel een muzikaal ontmoeten mogelijk maakt tussen zowel de mensen die zelf achter de vleugel plaatsnemen of zich laten begeleiden als zij die een ander instrument bespelen. Ook het seizoen 2017 van “Muziek rond de vleugel” beloofd weer een zeer gezellige en muzikale ontmoetingsplaats te worden voor zowel musici als publiek.
Ook bij onze  huisconcerten stond en staat onze vleugel centraal.
Ook in het komende concertseizoen zal de vleugel weer een prominente rol spelen. Zij gaat hiervoor weer meerdere malen op reis. Om deze reizen zo zorgvuldig mogelijk te kunnen ondernemen hebben wij mede door uw donaties een zeer degelijke beschermhoes aan kunnen schaffen. En het laatste nieuws is dat wij mede door uw donatie nu de beschikking hebben over een eigen trailer waarmee wij de vleugel zelf en geheel in eigen beheer van en naar de concertlocaties kunnen vervoeren.
Naast dit alles heeft de vleugel blijvend zorg en aandacht nodig als onderhoud, stemmen, vervoer, stalling, vervanging materiaal enz.
U begrijpt dat al het bovenstaande mede mogelijk gemaakt is door u. Als bestuur van Stichting Kunstkring Hardegarijp zijn wij u dan ook zeer erkentelijk voor uw bijdrage. Zodoende nodigen wij u graag en van harte uit om op 30 september a.s. aanwezig te zijn zodat wij met u het glas kunnen heffen op de vleugel die wij door uw donaties in eigendom hebben verkregen.
Op deze avond praten wij u, naast de muzikale invulling, graag bij over de stand van zaken rond de vleugel en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Wij verwelkomen u ook in 2017 weer graag als vriend van de vleugel.

Met hoogachting,

Bestuur, Stichting Kunstkring Hardegarijp

Geplaatst in Vrienden van de vleugel | Een reactie plaatsen

Zomerconcert op 12 augustus in Gytsjerk: Uitverkocht!

Waarde muziekvrienden!

Pianist:   Tobias Borsboom
Aanvang 20 uur, entree € 15,– p.p. Inclusief een drankje in de pauze.

Locatie:  Canterlandseweg 52, 9061 CD Gytsjerk

U kunt vanaf 8 augustus niet meer reserveren!

Wij zijn te gast in de prachtige landschapstuin en het arboretum van Willem en Paula Voorthuijsen in Gytsjerk.

Op een fantastische locatie net buiten Gytsjerk, een oude woonboerderij met enkele hectares er omheen met de meest fantastische soorten bomen, afgewisseld met bloemenweides, zal dit jaar ons zomeravondconcert plaatsvinden. We gaan er vanuit dat het buiten kan plaatsvinden, maar als het weer het niet toelaat, is de deel van de boerderij een prima vervanging.

Pianist Tobias Borsboom zal in deze ambiance  een betoverend recital geven. Wanderlust is het thema van dit pianorecital waarbij Tobias werken van Schubert, Mendelssohn en Liszt ten gehore zal brengen. De uit te voeren stukken zullen zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden op deze site. Veel meer informatie vindt u op de professionele website www.tobiasborsboom.com

U kunt uw auto parkeren op de parkeerplaats tegenover het kerkje aan de Canterlandseweg 63, 9061CA Gytsjerk, vanwaar u als “de Wanderer” van Schubert naar de in het groen verscholen concertlocatie loopt, onder begeleiding van onze vrijwilligers. De wandeling leidt u door een stukje authentiek Fries Wâlden landschap en is ongeveer 350 meter. Een link naar Google Streetview : Parkeerplaats

Voor mensen die minder goed ter been zijn bestaat de mogelijkheid om direct naast de concertlocatie te parkeren. Het aantal parkeerplaatsen is daar echter beperkt. Indien u hiervoor in aanmerking wilt komen verzoeken wij u tevoren een email te sturen naar kunstkringhardegarijp@gmail.com

Kaarten kunt u niet meer reserveren via het webformulier op onze site: Reserveren concert 12 augustus

Voor nadere informatie zijn wij bereikbaar via kunstkringhardegarijp@gmail.com of telefonisch op 06-53159286. Bij geen gehoor kunt u de voicemail inspreken.

Wij ontmoeten u graag bij de familie Voorthuijsen om samen te genieten van de mooie muziek!

Met muzikale groet, Stichting Kunstkring Hardegarijp

Geplaatst in Concerten | Een reactie plaatsen