Volgende Muziek rond de Vleugel op zondag 25 juni

Het programma van Muziek rond de Vleugel deze zomer.

Iedere laatste zondag(middag) van de maand van mei t/m oktober tussen 14 en 17 uur is het weer genieten in Fogelsanghstate van Muziek rond de Vleugel. Voor slechts 5 € kunt u niet alleen de hele State rustig bekijken, maar tegelijk genieten van de klassieke muziek vertolkt door gevorderde amateurmusici op verschillende instrumenten. De eerste zondag, 28 mei, was alweer een groot succes.

Nota bene: Voor het programma hebben zich weliswaar ver van tevoren musici aangemeld, maar dat laat onverlet dat iedereen die daar zin in heeft in de pauzes of na afloop iets kan spelen op de vleugel of een zelf meegebracht instrument. Graag wel zelf muziek meenemen.

Meer informatie vind u hier

25 juni:

 • Zondagmiddag 25 juni a.s. van 14.00 uur tot 17.00 uur gaat ( zal) een aantal leerlingen van Jannie Reijenga ( klarinetwerk/klarinet educatie) een concert verzorgen .
  Acht jonge dames , in leeftijd variërend van 13 tot 19 jaar, laten op deze middag prachtige muziek op hun klarinet klinken.
  Solo, duetten, trio’s en kwartet muziek van o.a. Scarlatti, Mozart( zowel vader Leopold als zijn zoon Amadeus), originele klarinetmuziek van Harry van Heugten en Clare Grundman en ook Klezmer’s ontbreken niet.  Kortom een zeer afwisselend programma.
  Contactpersoon : willemijn van rossum; 0613475616; wsvanrossum@gmail.com
  Contactpersoon : jannie reijenga; info@klarinetwerk.nl

30 juli:

 • Masterclass  gegeven door  pianist Frans Douwe Slot aan verschillende amateur  pianisten  o.a. Erna en Marianne Jansen ( quatre mains) en Willemijn van Rossum ( solo piano)

27 augustus :

 •  Hans Nomen  speelt op  eigen meegebrachte klavecimbel  en geeft  uitleg over  de  muziek en het  instrument;
 • Bennie Huisman ( muzikant, schrijver, verteller, zanger) laat ons genieten  van zijn prachtige kleinkunstprogramma.

24 september :

 • Mietsie  Ruiters zingt Bertholt Brecht, op de piano begeleid door Willemijn van Rossum;
 • Het harp trio “ Kaira  Kaira “  treedt op met  Keltische muziek;
 • Marina van der   Ploeg-Mikhailava  ( zang / gitaar)  brengt ons in Russische sferen met haar mooie stem en geeft uitleg over de schoonheid en  geschiedenis van de Russische romantiek( basis van de folklore).

29 oktober :

 • Herman Leusman ( hobo ) en Nanda Rozenstraten ( piano);
 • Vivace ( senioren orkest ) o.l.v. dirigent Douwe Veenstra.

U kunt het programma ook printen: Overzicht programma 2017

Contactpersoon:  Willemijn van Rossum  0613475616 , wsvanrossum@gmail.com

Geplaatst in Concerten | Een reactie plaatsen

Zomerconcert op 12 augustus in Gytsjerk

Waarde muziekvrienden!

Op een fantastische locatie net buiten Gytsjerk, een oude woonboerderij met enkele hectares er omheen met de meest fantastische soorten bomen, afgewisseld met bloemenweides, zal dit jaar ons zomeravondconcert plaatsvinden.

U kunt nu al reserveren!

 

De pianist Tobias Borsboom zal in deze ambiance  een betoverend recital geven. We gaan er vanuit dat dit buiten kan, maar als het weer het niet toelaat, is de deel een prima vervanging.

We zijn te gast bij Willem en Paula Voorthuijsen,

Canterlandseweg 52, 9061 CD Gytsjerk

De uit te voeren stukken zullen zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden op deze site.

Geplaatst in Concerten | Een reactie plaatsen

Bijeenkomst Vrienden van de vleugel op 30 september

NOTA BENE:  Dit is een besloten bijeenkomst! Alleen voor Vrienden van de Vleugel. Wilt u ook Vriend worden? Zie daarvoor de speciale pagina: Vrienden

Masterclass, een avond met muziek onder leiding van Frans Douwe Slot.

Datum: zaterdag 30 september 2017

Aanvang: 20:00 uur

Locatie: Fogelsangh State, Kleasterwei 3 (9297 WN) Veenklooster.

Met ons heeft u het mogelijk gemaakt dat er in het afgelopen seizoen een groot aantal muzikale activiteiten hebben plaatsgevonden waarbij onze eigen vleugel het onmisbare instrument is.
Om u een indruk te geven. In de zomermaanden staat de vleugel elke laatste zondag van de maand ter beschikking aan amateurmusici. Tijdens het evenement “Muziek rond de vleugel” musiceren deze mensen/amateurmusici op Fogelsangh State waarbij de vleugel een muzikaal ontmoeten mogelijk maakt tussen zowel de mensen die zelf achter de vleugel plaatsnemen of zich laten begeleiden als zij die een ander instrument bespelen. Ook het seizoen 2017 van “Muziek rond de vleugel” beloofd weer een zeer gezellige en muzikale ontmoetingsplaats te worden voor zowel musici als publiek.
Ook bij onze  huisconcerten stond en staat onze vleugel centraal.
Ook in het komende concertseizoen zal de vleugel weer een prominente rol spelen. Zij gaat hiervoor weer meerdere malen op reis. Om deze reizen zo zorgvuldig mogelijk te kunnen ondernemen hebben wij mede door uw donaties een zeer degelijke beschermhoes aan kunnen schaffen. En het laatste nieuws is dat wij mede door uw donatie nu de beschikking hebben over een eigen trailer waarmee wij de vleugel zelf en geheel in eigen beheer van en naar de concertlocaties kunnen vervoeren.
Naast dit alles heeft de vleugel blijvend zorg en aandacht nodig als onderhoud, stemmen, vervoer, stalling, vervanging materiaal enz.
U begrijpt dat al het bovenstaande mede mogelijk gemaakt is door u. Als bestuur van Stichting Kunstkring Hardegarijp zijn wij u dan ook zeer erkentelijk voor uw bijdrage. Zodoende nodigen wij u graag en van harte uit om op 30 september a.s. aanwezig te zijn zodat wij met u het glas kunnen heffen op de vleugel die wij door uw donaties in eigendom hebben verkregen.
Op deze avond praten wij u, naast de muzikale invulling, graag bij over de stand van zaken rond de vleugel en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Wij verwelkomen u ook in 2017 weer graag als vriend van de vleugel.

Met hoogachting,

Bestuur, Stichting Kunstkring Hardegarijp

Geplaatst in Vrienden van de vleugel | Een reactie plaatsen