Concert door Lisa Jacobs, violiste, op 19-6-2021 in Suwâld

Waarde Muziekvrienden,
Na een lange periode van stilte verheugt het ons zeer u uit te kunnen nodigen voor het concert op zaterdag 19 juni a.s. Op deze concertavond brengt de alom zeer geprezen violiste Lisa Jacobs een programma ten gehore voor vioolsolo. Om de viool in klank goed tot haar recht te laten komen heeft Lisa voor de uitvoering van het concert voor de kerk van Suwâld gekozen. Deze oude en sfeervolle kerk leent zich uitstekend voor dit concert.
Welk programma zij speelt is voor ons ook nog een verrassing maar gezien haar staat van dienst op nationale en internationale concertpodia laten wij ons graag verrassen!
Uitgebreide informatie over Lisa jacobs treft u aan op https://lisajacobs.nl/
Dit alles natuurlijk onder voorbehoud van de op dat moment geldende corona maatregelen. Mocht het concert worden afgelast en u hebt toch al gereserveerd en betaald, dan krijgt u uiteraard de entreekosten teruggestort op uw rekening.
Hoe gaan wij het doen? Op deze avond vinden er twee identieke concertuitvoeringen plaats waarbij per concert 30 mensen aanwezig kunnen zijn.
Het eerste concert vangt aan om 19:30 uur en duurt aaneengesloten tot 20;30 uur.
Het tweede concert vangt aan om 21:15 en duurt ook aaneengesloten tot 22:15 uur.
Op deze avond is er geen pauze en schenken wij ook geen consumpties. Dit alles vanwege de corona-regels. U wordt ontvangen bij het toegangshek aan de weg en van daaruit ontvangt u verdere instructies om het kerkgebouw binnen te gaan.
Datum: zaterdag 19 juni
Tijd: aanvang 19.30 of 21.15 uur
Locatie: Sint- Georgiuskerk
Adres: Kerkbuurt 23 (9265 LP)
Plaats: Suwâld
Entree: € 20,– per persoon
Reserveren: Reserveren kan vanaf heden via de website van de Kunstkring Hardegarijp, via reserveren-concert of telefonisch 06 – 531 592 86.
Wij zien er weer naar uit om u te ontm

Geplaatst in Concerten | Een reactie plaatsen

Bordesconcert Frans Douwe Slot en Dimitry Ivanov

Waarde Muziekvrienden, Na het overweldigende zomeravond bordes concert met Tobias Borsboom op 1 augustus jl. is het op zondagmiddag 6 september de beurt aan Frans Douwe Slot (piano) en Dmitry Ivanov (viool) om acte de presence te geven.

Zowel Frans Douwe als Dmitry hebben hun sporen verdiend in de muziekwereld en zij spelen voor ons het volgende programma. Van Johann Sebastiaan Bach zijn vioolsonate nr.1 in b mineur, BWV 1014, van Ludwig van Beethoven zijn vioolsonate nr.1 in D majeur opus 12 nr. 1 en van Johannes Brahms zijn vioolsonate nr.1 in G majeur opus 78. De reden dat wij als Kunstkring ook dit concert organiseren is dat de opgelegde corona maatregelen op velerlei vlak zeer ingrijpende gevolgen gehad heeft voor onze samenleving. Zoals u weet heeft ook de podiumsector het zwaar te verduren waarbij ook de artiesten veelal zonder inkomen komen te zitten.

Om onze eigen artiesten Dmitry Ivanov en Frans Douwe Slot, alle twee lid van de Muzische Commissie, een financieel steuntje in de rug te geven, organiseren wij in samenwerking met Stichting Fogelsangh State dit “Zondagmiddag bordes concert”

Datum: 6 september 2020 , aanvang 15:00 uur, in een monumentale boerderij aan het Zuiderend 31 te Suwâld. Ticket: € 20,– p.p. plus een vrijblijvend verzoek om een extraatje te geven om zodoende Frans Douwe en Dmitry een financieel steuntje in de rug te geven. Reserveren kan vanaf heden via de website www.kunstkringhardegarijp.nl of telefonisch 06 – 531 592 86

Hoe gaan wij dit op corona-veilige manier doen? Wij plaatsen de vleugel op veilige afstand van het publiek. De stoelen, waarop u plaats kunt nemen, zetten wij in een wijde boog met voldoende afstand van elkaar,rondom de vleugel. Voor het gebruik van de toiletten van is een protocol opgesteld zodat het toiletbezoek geen risico’s met zich meebrengt. De gebruikelijke pauze slaan wij over, omdat bij de bediening van consumpties aan de bar risico voor besmetting bestaat. Het concert bestaat daarom uit één blok en u mag zelf uw eigen hapjes en drankjes meenemen die u tijdens en na het concert kunt nuttigen. Wij stellen ons voor dat dit juist ook heel gezellig kan zijn. Heerlijk ontspannen op een zomeravond met een hapje en drankje in de buitenlucht luisteren naar prachtige muziek!

Wij kijken er weer naar uit om u te ontmoeten met muziek!

Met een muzikale groet van de muzische commissie van de Stichting Kunstkring Hardegarijp, Tobias Borsboom Dmitry Ivanov Simon Meinema Frans Douwe Slot

Geplaatst in Concerten | Een reactie plaatsen

Bordesconcert Tobias Borsboom op Fogelsanghstate

Waarde Muziekvrienden,
 
Na een langdurige periode van stilte zijn wij verheugd dat wij weer van ons kunnen laten horen! Wij hopen dat u allen de afgelopen periode goed bent doorgekomen. De opgelegde beperkingen hebben op velerlei vlak zeer ingrijpende gevolgen gehad voor onze samenleving. Zoals u weet heeft ook de podiumsector het zwaar te verduren waarbij ook de artiesten veelal zonder inkomen komen te zitten. 
Om onze eigen artiesten Tobias Borsboom, Dmitry Ivanov en Frans Douwe Slot, alle drie lid van de Muzische Commissie, een financieel steuntje in de rug te geven, organiseren wij in samenwerking met Stichting Fogelsangh State
 
“Zomeravond bordes concerten” 
 
Aan Tobias Borsboom de eer om het eerste concert te geven. Hij speelt werken van Liszt, Godowski, Schubert/Liszt, Brahms en Dukas. Tobias is een veelzijdig pianist die in zowel de solopraktijk als in kamermuziek setting hoge ogen gooide toen hij tijdens de Dutch Classical Talent finale voor beide onderdelen de eerste prijs ontving. 
Frans Douwe (piano) en Dmitry (viool) geven op een nog nader te bepalen datum een duoconcert op dezelfde plaats.
 
Datum: 1 augustus 2020 – aanvang 20 uur,
(bij slecht weer op 1 augustus uitwijk naar 8 augustus)
Plaats: Buiten aan de voorzijde van Fogelsangh State, Kleasterwei 3 Veenklooster.
Ticket: € 20,– p.p. plus een vrijblijvend verzoek om een extraatje te geven om zodoende Tobias en zijn gezin een financieel steuntje in de rug te kunnen geven.
Reserveren:
Dit kan vanaf zaterdag 27 juni a.s. via de website www.kunstkringhardegarijp.nl  Als u direct wilt reserveren dan kan dit door een mail te sturen naar kunstkringhardegarijp@gmail.com
of telefonisch 06 – 531 592 86​   

 
Hoe gaan wij dit op corona-veilige manier doen?
Wij plaatsen de vleugel op het bordes, zodat de musici op veilige afstand van het publiek het concert kunnen geven. De stoelen, waarop u plaats kunt nemen, zetten wij in een wijde boog met voldoende afstand van elkaar, voor het bordes. 
Voor het gebruik van de toiletten van Fogelsangh State is een protocol opgesteld zodat het toiletbezoek geen risico’s met zich meebrengt. 
De gebruikelijke pauze slaan wij over, omdat bij de bediening van consumpties aan de bar risico voor besmetting bestaat. Het concert bestaat daarom uit één blok en u mag zelf uw eigen hapjes en drankjes meenemen die u tijdens en na​         ​ het concert kunt nuttigen. Wij stellen ons voor​    dat dit juist ook heel gezellig kan zijn. Heerlijk ontspannen op een zomeravond met een hapje en drankje in de buitenlucht luisteren naar prachtige muziek! 
 
Nog even praktisch: Mocht het op 1 augustus slecht weer zijn dan schuift het concert een week op naar zaterdag 8 augustus. Mocht dit het geval zijn dan zullen wij u hierover tijdig per mail en via onze website informeren. Dus houdt u hier rekening mee als u reserveert dat u zowel 1 als 8 augustus vrij houdt in uw agenda.
 
 
Met een muzikale groet en uitkijkend u weer te ontmoeten met muziek!
Namens Stichting Kunstkring Hardegarijp,
Tobias Borsboom
Dmitry Ivanov
Simon Meinema
Frans Douwe Slot

Geplaatst in Concerten | Een reactie plaatsen