21 april – 20.00 uur Suwâld : Voorjaarsrecital van Florian Verweij

Het verheugt ons zeer u op zaterdag 21 april a.s te kunnen ontvangen in het woonhuis van  Koos en Nynke Talsma in Suwâld. In de tot ‘concertzaal’ omgebouwde woonruimte zal de 21 jarige pianist Florian Verweij een aantrekkelijk programma ten gehore brengen.

Hij zal o.m. van Ludwig van Beethoven Sonate opus 26 in E flat majeur “les adieux” uitvoeren en van Claude Debussy uit Livre 2 een aantal werken spelen aangevuld met l’isis Joyeuse ook van Debussy. Daarnaast speelt hij van Alexander Scriabin een zestal preludes en zijn sonate no. 2 in g-sharp mineur. Als afsluiter brengt hij de spectaculaire Transcendental Etude opus 11 no 10 “Lezghinka” van Sergej Lyapunov ten gehore.

Via bijgaande link kunt u een kort promotiefilmpje bekijken die voor de Meesterproef van de Classic Young Masters gemaakt is in 2015. Florian Verweij

Locatie:           Kerkbuurt 26, Suwâld

Aanvang:        20:00 uur, welkom vanaf 19:30 uur

Entree:            17,50 euro, inclusief consumptie in de pauze.

Reserveren kan via de website: Reserveren of via telefoon 06-531 592 86. Bij geen gehoor kan de reservering worden ingesproken.

Na afloop van het concert bent u uitgenodigd om nog een drankje te drinken en met elkaar na te praten. Als de weersomstandigheden het toelaten ontsteken wij de vuurkorven in de tuin.

 

Via deze link kunt u alvast met hem kennis maken: http://www.florianverweij.nl/biografie/

Geplaatst in Concerten | Een reactie plaatsen

Muziek rond de Vleugel – Podium voor de Leerling

Een bezoek aan Fogelsangh State is zeer de moeite waard en zeker met deze gezellige muzikale omlijsting die vanuit de tuinkamer door het monumentale huis en de prachtige tuin klinkt.

Hieronder vindt u het voorlopig programma van deze muziekmiddagen ‘Muziek rond de vleugel 2018’ Fogelsangh State – Veenklooster.

Alle middagen vangen aan om 13:00 uur en eindigen om 15:00 uur met hierna  een gezellige nazit.

 

Entree € 7,50

Zondag 27 mei:

Het echtpaar Johan en Lidwien van der Veer komen op geheel eigen wijze het nieuwe seizoen openen.

 • Lidwien van der Veer zingt  in “trio duetto” met Gerda Groeneveld (zang) en Bauke Sienema (piano)
 • Johan van der Veer (klarinet) speelt klarinet in klarinet kwartet “ quatre bois”.

 Zondag 24 juni :

 • Leerlingen van de klarinet klas van Janny Reijenga
 • Herman Leusman(hobo) en Nanda Rozenstraten (piano)

Zondag 29 juli:

 • Masterclass gegeven door Frans Douwe Slot aan twee solo pianisten en twee quatre-mains pianisten.

Zondag 26 augustus:

 • ”Pilot“ nieuwe formule “Muziek rond de Vleugel”.
  In samenwerking met plaatselijke muziekscholen krijgen bijzondere muzikale talenten die aan deze muziekscholen verbonden zijn een plaats op ons podium.

Zondag 30 september:

 • Marina van der Ploeg-Mikhailava. Zij speelt viool in Fries kamer orkest.
  Op deze zondagmiddag laat zij het publiek kennis maken met de schoonheid en de geschiedenis van de Russische Romantiek. Zij zingt en begeleidt zichzelf hierbij  op de gitaar.
 • Ottoline van der Kreek (cello) en Nanda Rozenstraten (piano)

28 oktober:

 • Senioren orkest Vivace met een gevarieerd programma onder leiding van Douwe Veenstra.
  Volledige bezetting afgewisseld met solo optredens en duo/trio/kwartet combinaties.
 • Hier is nog ruimte voor amateur musici.

Wilt u gebruikmaken van de vleugel van de Kunstkring Hardegarijp of met een ander instrument uw spel delen met andere mensen? Meld u dan aan bij Willemijn van Rossum via 0613475616 of wsvanrossum@gmail.com

Geplaatst in Concerten | Een reactie plaatsen

Vrienden van de Vleugel bijeenkomst 2018

NOTA BENE:  Dit is een besloten bijeenkomst! Alleen voor Vrienden van de Vleugel. Wilt u ook Vriend worden? Zie daarvoor de speciale pagina: Vrienden

Masterclass, een avond met muziek onder leiding van Frans Douwe Slot.

Datum: zaterdag 29 september 2018

Aanvang: 20:00 uur

Locatie: Fogelsangh State, Kleasterwei 3

(9297 WN) Veenklooster.

Frans Douwe  zal op deze avond een thema behandelen waarbij de vleugel centraal staat en ook zullen een aantal jong getalenteerde pianisten van zich laten horen.

Met ons heeft u het mogelijk gemaakt dat er in het afgelopen seizoen een groot aantal muzikale activiteiten hebben plaatsgevonden waarbij onze eigen vleugel het onmisbare instrument is.
Om u een indruk te geven. In de zomermaanden staat de vleugel elke laatste zondag van de maand ter beschikking aan amateurmusici. Tijdens het evenement “Muziek rond de vleugel” musiceren deze mensen/amateurmusici op Fogelsangh State waarbij de vleugel een muzikaal ontmoeten mogelijk maakt tussen zowel de mensen die zelf achter de vleugel plaatsnemen of zich laten begeleiden als zij die een ander instrument bespelen. Ook het seizoen 2018 van “Muziek rond de vleugel” beloofd weer een zeer gezellige en muzikale ontmoetingsplaats te worden voor zowel musici als publiek.
Ook bij onze  huisconcerten stond en staat onze vleugel centraal.
Ook in het dit concertseizoen zal de vleugel weer een prominente rol spelen. Zij gaat hiervoor weer meerdere malen op reis. Om deze reizen zo zorgvuldig mogelijk te kunnen ondernemen hebben wij mede door uw donaties een zeer degelijke beschermhoes aan kunnen schaffen. En het laatste nieuws is dat wij mede door uw donatie nu de beschikking hebben over een eigen trailer waarmee wij de vleugel zelf en geheel in eigen beheer van en naar de concertlocaties kunnen vervoeren.
Naast dit alles heeft de vleugel blijvend zorg en aandacht nodig als onderhoud, stemmen, vervoer, stalling, vervanging materiaal enz.
U begrijpt dat al het bovenstaande mede mogelijk gemaakt is door u. Als bestuur van Stichting Kunstkring Hardegarijp zijn wij u dan ook zeer erkentelijk voor uw bijdrage. Zodoende nodigen wij u graag en van harte uit om op 29 september a.s. aanwezig te zijn zodat wij met u het glas kunnen heffen op de vleugel die wij door uw donaties in eigendom hebben verkregen.
Op deze avond praten wij u, naast de muzikale invulling, graag bij over de stand van zaken rond de vleugel en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Wij verwelkomen u ook in 2018 weer graag als vriend van de vleugel.

Met hoogachting,

Bestuur, Stichting Kunstkring Hardegarijp

Geplaatst in Vrienden van de vleugel | Een reactie plaatsen