Start Muziek rond de Vleugel op 28 mei

Het gehele programma van Muziek rond de Vleugel is bekend.

Iedere laatste zondag(middag) van de maand van mei t/m oktober tussen 14 en 17 uur is het weer genieten in Fogelsanghstate van Muziek rond de Vleugel. Voor slechts 5€ kunt u niet alleen de hele State rustig bekijken, maar tegelijk genieten van de klassieke muziek vertolkt door gevorderde amateurmusici op verschillende instrumenten.

Meer informatie vind u hier

28 mei :

  • Trio Duetto  met  Lidwien van der Veer( mezzo sopraan)  zang, Gerda Groeneveld (alt)  zang, Bauke Sienema  (piano) ; Nyne Schippers piano; Metty van Gorkum ( piano) en Gerard van Gorkum( dwarsfluit).

25 juni:

  • Slotuitvoering  klarinet van de muziekschool  te drachten  o.l.v.  Jannie Reijenga.

30 juli:

  • Masterclass  gegeven door  pianist Frans Douwe Slot aan verschillende amateur  pianisten  o.a. Erna en Marianne Jansen ( quatre mains) en Willemijn van Rossum ( solo piano)

27 augustus :

  •  Hans Nomen  speelt op  eigen meegebrachte klavecimbel  en geeft  uitleg over  de  muziek en het  instrument;
  • Bennie Huisman ( muzikant, schrijver, verteller, zanger) laat ons genieten  van zijn prachtige kleinkunstprogramma.

24 september :

  • Mietsie  Ruiters zingt Bertholt Brecht, op de piano begeleid door Willemijn van Rossum;
  • Het harp trio “ Kaira  Kaira “  treedt op met  Keltische muziek;
  • Marina van der   Ploeg-Mikhailava  ( zang / gitaar)  brengt ons in Russische sferen met haar mooie stem en geeft uitleg over de schoonheid en  geschiedenis van de Russische romantiek( basis van de folklore).

29 oktober :

  • Herman Leusman ( hobo ) en Nanda Rozenstraten ( piano);
  • Vivace ( senioren orkest ) o.l.v. dirigent Douwe Veenstra.

U kunt het programma ook printen: Overzicht programma 2017

Contactpersoon:  Willemijn van Rossum  0613475616 , wsvanrossum@gmail.com

Geplaatst in Concerten | Een reactie plaatsen

Loon naar werken: Simon Meinema ontvangt een lintje

Op 26 april is Simon Meinema, tot zijn grote verrassing, benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau voor tweeëntwintig jaar inzet voor de Kunstkring Hardegarijp. Simon is niet alleen de initiator van de Kunstkring, maar al die jaren ook de drijvende krachten  spin in het web van muzikale contacten, die steeds weer leiden tot concerten van verrassend hoge kwaliteit.

Verdiend Simon!

Klik hier voor de uitgebreide video

op You Tube

Geplaatst in Stichting | Een reactie plaatsen

Bijeenkomst Vrienden van de vleugel op 30 september

NOTA BENE:  Dit is een besloten bijeenkomst! Alleen voor Vrienden van de Vleugel. Wilt u ook Vriend worden? Zie daarvoor de speciale pagina: Vrienden

Masterclass, een avond met muziek onder leiding van Frans Douwe Slot.

Datum: zaterdag 30 september 2017

Aanvang: 20:00 uur

Locatie: Fogelsangh State, Kleasterwei 3 (9297 WN) Veenklooster.

Met ons heeft u het mogelijk gemaakt dat er in het afgelopen seizoen een groot aantal muzikale activiteiten hebben plaatsgevonden waarbij onze eigen vleugel het onmisbare instrument is.
Om u een indruk te geven. In de zomermaanden staat de vleugel elke laatste zondag van de maand ter beschikking aan amateurmusici. Tijdens het evenement “Muziek rond de vleugel” musiceren deze mensen/amateurmusici op Fogelsangh State waarbij de vleugel een muzikaal ontmoeten mogelijk maakt tussen zowel de mensen die zelf achter de vleugel plaatsnemen of zich laten begeleiden als zij die een ander instrument bespelen. Ook het seizoen 2017 van “Muziek rond de vleugel” beloofd weer een zeer gezellige en muzikale ontmoetingsplaats te worden voor zowel musici als publiek.
Ook bij de huisconcerten stond en staat onze vleugel centraal. In het afgelopen seizoen hebben o.a. pianist Tobias Borsboom en violist Piotr Jasiurkowski een schitterend concert gegeven in Tytsjerk, tijdens het zomeravondconcert in Jorwert hebben pianist Caspar Vos en violist Dmitry Ivanov een indrukwekkend programma ten gehore gebracht, in het najaar gaven pianist Ivan Penkov en celliste Anastasia Ferulova een bevlogen concert in Tytsjerk en in februari jl. zat pianist Laurens de Man achter het klavier waarbij hij violiste Elise Bezemer begeleide. Ook dit concert bracht het aanwezige publiek in vervoering en was het ook onze eigen vleugel die een topprestatie leverde.
Ook in het komende concertseizoen zal de vleugel weer een prominente rol spelen. Zij gaat hiervoor weer meerdere malen op reis. Om deze reizen zo zorgvuldig mogelijk te kunnen ondernemen hebben wij mede door uw donaties een zeer degelijke beschermhoes aan kunnen schaffen. En het laatste nieuws is dat wij mede door uw donatie nu de beschikking hebben over een eigen trailer waarmee wij de vleugel zelf en geheel in eigenbeheer van en naar de concertlocaties kunnen vervoeren.
Naast dit alles heeft de vleugel blijvend zorg en aandacht nodig als onderhoud, stemmen, vervoer, stalling, vervanging materiaal enz.
U begrijpt dat al het bovenstaande mede mogelijk gemaakt is door u. Als bestuur van Stichting Kunstkring Hardegarijp zijn wij u dan ook zeer erkentelijk voor uw bijdrage. Zodoende nodigen wij u graag en van harte uit om op 30 september a.s. aanwezig te zijn zodat wij met u het glas kunnen heffen op de vleugel die wij door uw donaties in eigendom hebben verkregen.
Op deze avond praten wij u, naast de muzikale invulling, graag bij over de stand van zaken rond de vleugel en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Wij verwelkomen u ook in 2017 weer graag als vriend van de vleugel.

Met hoogachting,

Bestuur, Stichting Kunstkring Hardegarijp

Geplaatst in Vrienden van de vleugel | Een reactie plaatsen